Foto portada: el regidor d'Educació, Joan Berlanga, fa uns dies. Autor: R.Benet.

150 joves de cinc instituts, als intensius d’anglès i de reforç municipals

150 joves cursaran per segon any consecutiu els cursos intensius d’anglès i tallers de reforç que l’Ajuntament finança. Dins el marc dels Plans Educatius d’Entorns, l’executiu impulsa aquests cursos per incrementar les oportunitats i, d’aquesta manera, potenciar l’equitat i l’èxit de tots els joves, encara que pateixin situacions econòmiques desfavorables. Hi ha 60 places per als cursos d’anglès i 90 pel taller de reforç.

Des del 26 de juny fins al 21 de juliol, s’impartiran aquests cursos gratuïts. Els joves que facin el curs d’anglès podran millorar la llengua anglesa i tenir més oportunitats en un futur, tant educatiu com laboral. Amb els cursos es vol aconseguir reduir les desigualtats que pateixen alguns alumnes, ja que a causa del preu dels cursos d’anglès, tenen menys oportunitats per aprendre la llengua.

En el taller de reforç, alumnes de tercer i quart d’ESO rebran formació tant psicològica com educativa. Per una banda se’ls motivarà per continuar estudiant, però també es reforçaran els seus coneixements per tenir una bona base i accedir als estudis postobligatoris. Faran tallers d’una hora i mitja per repassar continguts durant màxim tres cops a la setmana.

Activitats per igualar les oportunitats

Els cursos, segons el tinent d’alcalde i regidor d’educació, Joan Berlanga, permetrà als joves que pateixen una situació socioeconòmica desfavorable a tenir el mateix èxit educatiu que els altres alumnes. S’han invertit 12.000 per desenvolupar aquestes activitats. Prenen part d’aquest programa els alumnes de l’institut Jonqueres, Agustí Serra, Les Termes, Ribot i Serra i l’institut Miquel Crusafont.

Foto portada: el regidor d’Educació, Joan Berlanga, fa uns dies. Autor: R.Benet.