200 manifestants a Sabadell en suport a Can Vies

  • El desallotjament d’un històric centre okupa al barri de Sants comporta mostres de rebuig a diversos municipis.

  • Manifestació de protesta pel centre de Sabadell, amb pintades a la seu de CiU i tall puntual de trànsit a la Gran Via.

Com altres municipis catalans, diverses persones s’han concentrat aquest dimecres a Sabadell en protesta pel desallotjament i després enderroc del centre social alternatiu Can Vies, al barri de Sants de Barcelona. Unes 200 persones s’han manifestat pel centre de Sabadell. Durant la protesta, s’ha pintat la façana de la seu de CiU i també s’ha tallat uns minuts la Gran Via, bolcant alguns contenidors.

A les 20 hores, hi havia poc més d’un centenar de persones a la plaça del Doctor Robert en una protesta convocada pel Moviment Popular de Sabadell (MPS) però en pocs minuts la concentració ha acumulat gairebé uns 200 participants darrera d’una pancarta sota el lema ‘Can Vies és a terra; Sabadell en peu de guerra’.

Tall de trànsit a la Gran Via. Autor: J.L.Lai
Tall de trànsit a la Gran Via. Autor: J.L.Lai

Quinze minuts més tard, els manifestants han sortit de la plaça del Doctor Robert i han fet un itinerari pel centre a través dels carrers Gràcia, Sant Quirze, d’en Font, Escola Industrial, Les Valls, Passeig Manresa, Pedregar, Rambla, Tres Creus i Gran Via. Un cop a la Gran Via, han tallat el trànsit durant uns minuts i s’han bolcat alguns contenidors, que s’han col·locat al mig de la Gran Via, provocant un breu col·lapse circulatori.

Després d’uns minuts, els manifestants han donat mitja volta i un cop a la plaça de l’Antoni Llonch han donat per acabada la protesta. L’organització ha assenyalat que s’acabava la protesta davant l’estació de Sabadell Centre perquè qui volgués pogués anar a Barcelona a donar suport a les convocatòries contra els fets de Can Vies que s’han organitzat per tercera nit al barri de Sants, i que estan acabant amb disturbis.

Can Vies Sabadell
Pintada contra l'enderroc, a la façana de CiU Sabadell. Autor: J.L.Lai

La manifestació ha avançat sense incidents, i de forma inusual, sense cap dispositiu policial visible, ni de Mossos d’Esquadra ni de la Policia Municipal. A l’alçada del carrer Sant Quirze, encaputxats han pintat a la seu de Convergència i Unió el missatge ‘Can Vies resisteix’. Després han continuat amb l’itinerari, amb proclames contra CiU i Esquerra Republicana i demanant la dimissió de l’alcalde de Barcelona Xavier Trias.

Foto portada: pas de la manifestació pel carrer de Sant Quirze, aquest dimecres al vespre. Autor: Josep Luis Lai