Foto portada: casal a l'escola Calvet d'Estrella. Autor: Ajuntament / cedida.

4.423 infants de Sabadell tindran ajuts de menjador

L’Ajuntament destinarà 626.691 euros, 150.000 euros més que el curs passat, el que representa un augment d’un 31,65 per cent del pressupost municipal per a ajuts de menjador escolar.

De les 6.027 sol·licituds tramitades a Sabadell, la Generalitat de Catalunya i Consell Comarcal han aprovat 4.423 ajuts, un increment del 23 per cent més de sol·licituds aprovades, respecte l’any anterior, fruit de la modificació de criteris econòmics adoptat aquest any. Tot i així, un total de 798 s’han denegat per superar el nivell d’ingressos i n’hi ha 213 pendents per incidències en la consulta de dades amb l’Agència Tributària. I queden 134 que estan pendents de processar.

Dels 4.423 ajuts aprovats per a Sabadell, una part important només cobrien el 50 per cent del cost del menú. Per això, tenint en compte la situació de cada cas, l’Ajuntament complementarà fins al 70, 90 o 100 per cent un total de 1.462 ajuts.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez ha destacat que “aquest esforç pressupostari és una mostra del compromís d’aquest Govern amb les famílies més vulnerables i, molt especialment amb els infants”.

Sabem que encara no és suficient i que hem de seguir treballant, però hem avançat molt respecte al curs passat perquè la Generalitat ha apujat els llindars de renda que permeten a les famílies accedir als ajuts, equiparant-los als de risc de pobresa de Catalunya. Amb els nous criteris, que des de Sabadell reivindicàvem des de l’inici d’aquest mandat, més infants poden accedir com a mínim a un ajut del 50 per cent del menú”, ha assegurat Fernàndez.

L’Ajuntament assumirà també íntegrament els ajuts de 64 infants que no tenen concedit l’ajut per part del Consell Comarcal però que, segons criteris tècnics municipals hi han de tenir accés.