Foto portada: Navas i Garcia. Autor: David B.

40.000 històries il·lustrades del moviment veïnal

  • Comença la difusió del còmic que explica la història del moviment veïnal a Sabadell.
  • L’il·lustrador del projecte és un noi de 17 anys, Gerard Garcia Calduch.  

El president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell, Manual Navas, presenta el còmic que dibuixa el transcurs de la FAVS. És la primera vegada que es representa gràficament l’essència de “la ciutat de barris” amb què Navas defineix Sabadell.

A partir d’aquest 24 de gener, es començaran a distribuir els 40.000 exemplars en els instituts i escoles d’adults perquè arribi a tots els veïns. El president de la FAV ressalta que “és un còmic amb un contingut rigorós i pedagògic però amb un llenguatge comprensible per a tots els públics i molt amè”. El còmic ha estat coordinat per Manuel Navas, il·lustrat per un jove de 17 anys, Gerard García Calduch, i assessorat per Antonio Santamaría, Quim Góngora i Martí Marín.

Una de les il·lustracions. Autor: G.Garcia.
Una de les il·lustracions. Autor: G.Garcia.

Gerard García ha exposat aquest matí que ha col·laborat de forma altruista amb la FAV per il·lustrar el còmic que posa sobre la taula la història de la federació. El jove artista reconeix que “per elaborar algunes de les vinyetes he hagut de dur a terme un treball d’informació i contextualització, però en general he tardat entre un i dos dies per vinyeta”.

Navas ha afirmat que “Gerard s’ha involucrat moltíssim amb el projecte i ha sabut reflectir perfectament el que li explicàvem en les il·lustracions”. Havent dibuixat tota la història de la Federació, Gerard García opina que “la FAV és una organització amb molta força”. Els projectes dels 50 anys de la FAV tindràn finançament públic de l’ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona i privat, de la TUS i Aigües Sabadell.

Foto portada: Navas i Garcia. Autor: David B.