Dia Mundial de la Sida. Autor: David B.

Actuavallès demana més implicació social per eradicar la Sida

L’entitat sabadellenca Actuavallès ha celebrat un any més el Dia Mundial de la Sida amb diverses activitats i amb la mirada posada en la eradicació de la Sida a l’any 2.030.

L’acte central de la commemoració s’ha dut a terme al Centre Cívic de Sant Oleguer on s’han ressaltat els perills d’algunes pràctiques de risc entre joves i que el 30 per cent de les persones que viuen amb el VIH ho desconeixen.

El president d’Actuavallès, Joan Offroy, ha demanat més implicació social i política per a conscienciar als ciutadans sobre aquesta malaltia i per incentivar al mateix temps mesures per a fer possible l’eradicació de la mateixa.

Dia Mundial de la Sida. Autor: David B.
Confecció del llaç vermell. Autor: David B.

Offroy s’ha mostrat preocupat pel fet que augmenti el número de casos diagnosticats i ha reivindicat un pacte social contra la discriminació cap a les persones que tenen el VIH.

L’acte, que ha estat conduït pel periodista Albert Beorlegui, ha continuat amb l’espectacle La nit als ulls de l’actriu Sherezade Bardají. L’escenari del Centre Cívic ha estat presidit per un gran llaç amb clavells vermells, que s’ha dut a terme en una de les activitats d’aquest divendres al migdia a la plaça Sant Roc.

40 nous casos anuals

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell diagnostica cada any una mitjana de 40 nous casos de portadors del VIH. La mitjana d’edat d’aquests nous casos està sobre els 25 anys. Actuavallès manté que una de cada quatre persones amb VIH desconeixen que ho tenen i més de la meitat dels nous diagnòstics es produeixen tardanament.

Foto portada: Joan Offroy en el seu parlament. Autor: David B.