Cotxe híbrid d'Aigües Sabadell. Autor: cedida.

Aigües Sabadell renovarà la flota de vehicles perquè tots siguin híbrids o elèctrics

La companyia Aigües Sabadell vol que tota la seva flota de vehicles siguin híbrids o elèctrics. Aquest és un dels objectius que presenta la Memòria de desenvolupament sostenible, que recull la feina feta el 2016 i els objectius de l’empresa de cara al futur en matèria de medi ambient.

Des de principis d’any, Aigües Sabadell ha incorporat el primer vehicle híbrid a la seva flota. La companyia preveu que, a mesura que s’acabi el programa de lloguer dels vehicles de combustió actuals, aquests es canviïn per models híbrids o elèctrics. En total l’empresa té una flota de 40 vehicles.

El nostre granet de sorra per contribuir a una mobilitat més sostenible passa per renovar la nostra flota mòbil i apostar per cotxes híbrids i elèctrics”, afegeix Elisabeth Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible de CASSA.

Aquest és un dels objectius que preveu la companyia per aquest any i que presenta a la Memòria de desenvolupament sostenible 2016. Es tracta d’un document on Aigües Sabadell passa comptes pel que fa a les actuacions de l’any passat, la qualitat i l’estat del servei i altres aspectes per conèixer més a fons la companyia.

123.500 euros al Fons Social

En els darrers quatre anys, la dotació del Fons Social ha passat de 29.500 euros el 2013 a 123.500 euros el 2016, xifra que es manté per aquest any 2017. Amb aquest fons, cobert amb aportacions de la Companyia d’Aigües i l’ajuntament de Sabadell, s’han pagat els rebuts de 671 unitats familiars, que segons l’empresa equivalen a 2.013 persones en risc d’exclusió social.

481 avaries durant el 2016

Segons l’informe, l’any passat es van produir 481 avaries en tota la ciutat. També l’any 2016, la inversió en millores a la xarxa ha estat d’1,1 milions d’euros. La xarxa de canonades d’aigua de Sabadell té un recorregut de 590 quilòmetres i la xarxa d’aigua potable té un rendiment del 80 per cent.

Un 98 per cent de clients satisfets

La Companyia d’Aigües Sabadell té 101.574 clients, xifra corresponent a l’any 2016. Segons l’enquesta de satisfacció de l’empresa, el 98 per cent dels clients “estan satisfets”. La majoria de persones que van demanar assistència ho van fer per telèfon, 52.666 persones, mentre que 21.272 clients van ser atesos a les oficines i punts d’atenció de l’empresa. Tanmateix, la mateixa enquesta de satisfacció del client assegura que el 85 per cent d’usuaris creuen que “el sabor de l’aigua és deficient”.

L’informe sobre el desenvolupament sostenible d’Aigües Sabadell ha estat verificat per l’auditora externa Aenor.

Foto portada: el primer cotxe híbrid d’Aigües Sabadell. Autor: cedida.