Foto portada: una promoció de pisos de lloguer de l'empresa mixta SBD Lloguer Social, a la Serra d'en Cameró. Autor: J.d.A.

Així bateguen els preus de l’habitatge a Sabadell

Els districtes 4 (Can Llong, Concòrdia, Can Rull) i 3 (zona nord) són els sectors de Sabadell on més pugen els preus de l’habitatge, segons el portal Precioviviendas. A nivell general, els preus de l’habitatge es van mantenir estables (van baixar un 0,08 per cent). On més van baixar els preus va ser al districte 7, amb una caiguda del 3,81 per cent.

Segons l’estudi publicat per aquest portal, el preu mig del metre quadrat a la ciutat és de 1.539 euros. Així la variació mitjana ha estat del 0,08 per cent respecte l’any passat.

Els preus comencen a pujar a Can Llong, Concòrdia i la zona nord

Després d’anys de caiguda, els preus comencen a remuntar en algunes zones, com Can Llong i la resta del districte 4, on pugen un 2,94 per cent. També pugen al districte 3 (un 1,68 per cent) i al districte 2 (bàsicament a la Creu Alta), un 1,58 per cent. Pugen de forma simbòlica al districte 5 (Gràcia, Can Feu, Merinals) un 0,24 per cent. Per contra, baixen encara de forma sensible al districte 7 (Torre-romeu, Can Roqueta), un 3,81 per cent. També baixen al districte 1 (Centre, Sant Oleguer) un 1,6 per cent i a la zona sud, on cauen un 0,63 per cent.

Pel que fa a preus per metre quadrat, és més car a la zona centre (1.907 euros), seguit del districte 2 (1.598 euros), districte 5 (1.541 euros), districte 4 (1.471 euros). El metre quadrat als districtes 3 i 7 tenen un preu similar, al voltant dels 1.285 euros, mentre que a la zona sud costen una mitjana de 1.252 euros.

A quins carrers pugen més els preus?

Segons Precioviviendas, l’informe té en compte els més de 73.000 habitatges que formen el parc immobiliari de la ciutat. Segons l’estudi els carrers on més van pujar els preus l’any passat van ser la Ronda Collsalarca (Ca n’Oriac), un 6,72 per cent, carrer Batllevell (Creu Alta), un 5,56 per cent, i la Via Aurèlia, a la Concòrdia, amb un increment del 4,99 per cent. També pugen els preus de forma notable a l’avinguda d’Estrasburg i la Ronda d’Europa (Can Llong) i l’avinguda Paraires, Via Alexandra o avinguda de Matadepera.

A quins carrers baixen més els preus?

On més baixen els preus és al carrer de Covadonga (un 9,17 per cent), al carrer Escola Pia (Centre), la plaça d’Espanya, el carrer de Campoamor, l’avinguda de Barberà o la Ronda Ponent.

Segons el portal, a través de la tecnologia Big Data posen a disposició de tothom al valor de tots els habitatges existents i no només d’aquells que es trobin en lloguer o venda. La plataforma permet consultar un interval de valor raonable de 12 milions d’habitatges de més de 260 municipis. Només aquells habitatges molt singulars queden fora de l’estudi, segons el portal.

Foto portada: un bloc de pisos proper al parc de Catalunya, fa uns mesos. Autor: J.d.A.