Foto portada: el bosc de la Concòrdia, l'any 2019. Autor: J.d.A.

Alerta per vent i pluja: aquestes són les mesures activades

L’episodi de fort vent i previsible pluja entre aquest dilluns i dimarts ha fet activar el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta, segons ha informat l’ajuntament de Sabadell aquest dilluns al migdia després de la reunió del Comitè de coordinació d’emergències. 

Segons informen fonts municipals, s’han tancat o bé senyalitzat alguns accessos a boscos i parcs amb risc de caiguda de branques, com el Parc Taulí, el bosc de la Concòrdia, el bosc de Ca n’Oriac, la plaça Taulí, a La Creu Alta, el parc de la Romeua, a Can Llong, o el parc de Catalunya. En quant al riu Ripoll, de moment els passos encara estan oberts però se’n vigilarà el cabal en diferents moments per decidir si es tanca el pas o es deixa obert. L’Ajuntament desaconsella travessar torrents i zones inundables en qualsevol cas.

Activitats esportives cancel·lades

L’Ajuntament ha suspès totes les activitats programades en instal·lacions esportives a l’aire lliure. També se suspenen les activitats a l’aire lliure a escoles de primària i escoles bressol.

Activada l’Operació Fred

El consistori també ha activat l’Operació Fred,amb la Creu Roja, per controlar la població sense sostre, i proporcionar-los avituallament i suport en cas necessari. S’activa habitualment quan les temperatures s’acosten als zero graus a la nit però també en casos d’alerta per pluja o vent com l’actual.

Consells a domicili i al carrer

El consistori recomana tancar finestres i recollir tendals, així com recollir els objectes als balcons, façanes o terrasses que puguin caure al carrer. De cara als vianants, se’ls demana que no vagin gaire prop de les façanes dels edificis per evitar riscos. També es demana evitar en la mesura del possible els parcs i jardins, així com passar prop de tanques d’obres o elements que puguin sortir volant.

Foto portada: el bosc de la Concòrdia, l’any 2019. Autor: J.d.A.