Foto portada: reunió entre els impulsors del projecte 'A-cordant', fa uns dies. Autor: Ajuntament / cedida.

Alumnes de les escoles Joaquim Blume i Agnès Armengol formaran orquestres de corda amb la Simfònica del Vallès

L’Orquestra Simfònica del Vallès posarà en marxa la propera tardor dues orquestres de corda a l’escola Agnès Armengol, a Can Roqueta, i la Joaquim Blume, a Sant Oleguer. Amb la iniciativa es vol aprofudir en els estudis musicals dels alumnes de quatre de primària d’aquests dos centres educatius situats en zones populars de Sabadell.

El projecte es diu A-cordant i l’impulsa la principal empresa cultural de la ciutat, l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb la col·laboració del consistori, la Diputació de Barcelona i el grup CASSA, a més de l’Escola de Música i Conservatori. Segons expliquen els impulsors, per un costat es vol afavorir la igualtat d’oportunitat dels escolars i estendre al conjunt d’infants els beneficis de la música, tant educatius com socials i culturals. 75 infants de quart de primària se’n beneficiaran.

Els infants formaran una orquestra de corda integrada per violins i violoncels i aprendran a tocar els instruments de la mà dels músics de la Simfònica del Vallès i suport del professorat de l’escola de música municipal. A més, intervindran en un dels concerts de la temporada de l’OSV a Sabadell i es farà una trobada anual entre els participants.

El projecte A-cordant permet la convivència entre gent molt diversa i acaba transformant totes les persones que hi intervenen. En el cas dels músics de la Simfònica, ja hem experimentat anteriorment aquesta transformació personal amb projectes com els que tenim a les presons i amb persones amb discapacitat”, assegura el gerent de l’OSV, Òscar Lanuza.

El regidor d’Educació, Joan Berlanga (UpC), manté que “la música contribueix a la cohesió social i a l’èxit educatiu. Treballem perquè sigui present arreu”. D’altra banda, el consistori fa una crida ciutadana per aplegar un banc d’instruments musicals. “Necessitem la col·laboració de la ciutadania cedint instruments que ja no fa servir”, manté la regidora de Cultura, Monserrat Chacón (ERC). Les persones que desitgin fer aportacions al fons poden adreçar-se a l’Escola de Música i Conservatori Professional de Ssabadell.

Foto portada: reunió entre els impulsors del projecte ‘A-cordant’, fa uns dies. Autor: Ajuntament / cedida.