Complex Alexandra Sabadell

Anuncien que es vol construir un quart complex per a la gent gran a Sabadell

L’Ajuntament es planteja construir un quart complex per a la gent gran a la ciutat. Així s’ha anunciat aquest dimecres, tot i que amb prudència, “en la mesura de les disponibilitats pressupostàries”, en paraules del regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler (Guanyem).

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez, i el regidor de Cicles de Vida Miquel Soler han visitat dimecres el complex Alexandra, entre Can Rull i la Serra d’en Camaró. Els regidors convenen que aquest tipus d’habitatge “facilita l’envelliment a moltes persones grans” en paraules de Soler, i per això ha anunciat que la voluntat del govern és construir un quart equipament d’aquest tipus a la ciutat.

Sabadell disposa de tres complexos per a la gent gran, construïts a Sant Oleguer, la Serra d’en Camaró i la zona sud, al costat del Parc Central del Vallès. En total, hi ha 383 pisos i hi viuen 424 persones més grans de 65 anys.

Què és un complex per a la gent gran?

Es tracta de pisos amb serveis de suport, com consergeria, neteja i dinamització d’espais de relació, on s’hi fa gimnàstica, tallers o activitats culturals. Les superfícies oscil·len entre els 40 i els 60 metres quadrats i el preu mensual entre els 350 i els 615 euros, segons informen fonts municipals. A Sant Oleguer hi viuen persones més grans de 65 anys. Al complex Alexandra hi ha 168 pisos, i 118 estan destinats a gent gran. Els 50 pisos restants, de caràcter transitori, són per a menors de 50 anys. Al complex del Parc Central hi ha 114 pisos, dels quals cinc van destinats a persones amb problemes de salut mental.

Foto portada: el complex Alexandra. Autora: Dihör.