Dia universal dels Drets dels Infants. Autor. David B.

Arrenca la reflexió i sensibilització sobre els drets humans

La reivindicació a l’entorn dels drets de les persones torna a centrar la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans a Sabadell, amb una vintena d’activitats, com ara exposicions, conferències, cinefòrums, actes i trobades ciutadanes.

En aquesta edició el programa que s’ha titulat Defensem-nos, hi tenim tot el dret. Respecta’m, reflexionarà sobre els drets de totes les persones, fent una especial atenció a la situació de les persones refugiades, englobant també les propostes en el marc del Dia Internacional dels Drets dels Infants, el Dia Mundial de la Sida i el Dia del Migrant.

Aquest cap de setmana s’han iniciat les activitats amb la celebració dels 40 anys de la Lliga dels Drets dels Pobles a l’Espai Àgora de Sol i Padrís i amb el Dia Universal dels Drets dels Infants, que ha comptat amb diverses activitats a la Biblioteca Vapor Badia, el Casal Pere Quart i amb una festa amb tallers, activitats i conta contes a la plaça Doctor Robert i a la plaça Pompeu Fabra.

Aquest programa vol ser un reconeixement de les lluites i conquestes de drets, que ens impliquen i comprometen a totes les persones. Ens pot semblar que ha estat fàcil d’aconseguir arribar fins aquí i que la feina ja està feta, però cal que mantinguem sòlids aquests drets i n’ampliem el seu abast arreu”, ha explicat la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz.

Ferràndiz ha afegit que “som una ciutat única amb moltes persones diferents, totes amb drets, cap amb privilegis, ni una amb discriminació“.

Pintem de Drets Sabadell

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans, el proper diumenge 10 de desembre, es farà l’acte de carrer Pintem de Drets Sabadell, que tindrà lloc a les 11 del matí al barri dels Merinals, a la plaça de Banting i Best.

La trobada té com a objectiu continuar amb el projecte que es va iniciar l’any passat i que consisteix en fer murals urbans per deixar constància del compromís amb els drets fonamentals de les persones. L’acte comptarà amb la dinamització teatral del grup teatral Quarta Distància juntament amb la col·laboració de les entitats del barri.

La celebració del Dia Internacional dels Drets Humans a Sabadell comptarà també amb un acte de reconeixement als participants als programes d’acollida de Sabadell, l’activitat Sumant peces pels drets humans, un puzle a gran escala i diverses activitats, com conferències i debats, que es poden consultar en el programa Defensem-nos, hi tenim tot el dret. Respecta’m.

Foto portada: Un moment de la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants, a la plaça Doctor Robert. Autor. David B.