Foto portada: casal a l'escola Calvet d'Estrella. Autor: Ajuntament / cedida.

Augmenten les sol·licituds d’ajuts menjador per al curs vinent

L’Ajuntament de Sabadell ha presentat al Consell Comarcal del Vallès Occidental un total de 5.586 sol·licituds d’ajut menjador per al curs 2017-2018, un 5,5 per cent més respecte al curs anterior. El Consell Comarcal les ha fet arribar, amb les de la resta de la comarca, a la Generalitat de Catalunya. Un cop feta la gestió, es comunicaran els ajuts atorgats a cada població.

El regidor d’Acció social, Gabriel Fernàndez (ERC), ha afirmat que “cal començar a abordar com a país el debat de la gratuïtat de l’espai de menjador escolar dels 0 als 16 anys als centres de titularitat pública i veure’l com un dret”. Fernàndez també ha assegurat que l’increment de les sol·licituds és, segurament, “perquè que la Generalitat hagi apujat els llindars de renda que permeten a les famílies accedir als ajuts” A més, ha puntualitzat Fernàndez que d’aquesta manera es garanteix la igualtat d’oportunitats de tots els nens.

Els ajuts són una convocatòria pública del Consell Comarcal i el pressupost és de la Generalitat de Catalunya. Tot i així, un cop atorgat els ajuts, l’Ajuntament de Sabadell farà una aportació per complementar els suports. L’aportació de l’Ajuntament serà igual o superior als 476.000 euros invertits el curs anterior.

Sol·licituds arreu de la ciutat

Del total de sol·licituds tramitades, el districte que més ha demanat ajudes és el districte sis de la ciutat amb un total de 1.093, seguit del districte tres i el tres amb 1.004 i 969 respectivament. El primer segon districte i el primer districte han sol·licitat 763 i 685, seguits del districte 7 amb 550 i el districte 5 amb 522.

Foto portada: un menjador infantil. Autor: Cedida/Ajuntament.