Canvi del compressor dels Jutjats. Autor: David B.

Canvien el compressor avariat dels jutjats

Operació de pes aquest dissabte d’agost al matí a l’entorn dels jutjats. Una grua de grans dimensions s’ha instal·lat durant unes hores al carrer dels Filadors per poder retirar el compressor avariat dels jutjats de Sabadell i instal·lar-ne un de nou. Amb aquest operatiu, haurien d’acabar els problemes amb la climatització de l’edifici judicial. 

La solució no és definitiva perquè aquesta passa per un canvi total del sistema de refrigeració, però amb el canvi del compressor, que es va avariar a principis de l’estiu coincidint amb la primera onada de calor de l’estiu, la normalitat podrà tornar a l’edifici. L’operació té una certa complexitat ja que el compressor pesa més de 500 quilos, segons han apuntat fonts de Justícia. La instal·lació del nou compressor costa 62.000 euros.

Un operari carrega en una furgoneta el compressor avariat. Autor: David b.
Un operari carrega en una furgoneta el compressor avariat. Autor: David B.

Es preveu que a mitjans de la setmana vinent l’edifici judicial de Sabadell recuperi el sistema de refrigeració amb normalitat. No obstant, es notarà poc ja que a l’agost no hi ha vistes i l’activitat dels jutjats està sota mínims.

El nou sistema de refrigeració costarà tres milions

El canvi del compressor és només una solució provisional. La definitiva serà el canvi de tot el sistema de refrigeració dels jutjats. Costarà tres milions d’euros i es farà l’any 2021. La inversió està compromesa, diu la consellera de Justícia, Ester Capella, en una carta adreçada al degà del Col·legi d’Advocats de Sabadell, Manolo Hernández. Però no es pot fer abans perquè està sotmesa als terminis de la Llei de Contratació. “Hem estudiat totes les vies per escurçar terminis però no és legalment possible”, afirma Capella.

Descarta fer uns nous jutjats

El Col·legi d’Advocats, com també els jutges i fiscals, demanen un nou edifici judicial a Sabadell. L’Ajuntament s’hi ha posat bé arribant a plantejar cedir el terreny si cal per facilitar l’operació. La consellera, però, ho descarta: “Ni tenim ni podem tenir cap immoble alternatiu”, diu la consellera, qui aconsella el degà del Col·legi d’Advocats a “identificar les millores possibles i impulsar-les tots plegats”.

Retrets al degà del Col·legi d’Advocats

El Col·legi d’Advocats va demanar recentment la dimissió de Capella per la inacció després de setmanes de problemes. Així mateix va impulsar una concentració de jutges, fiscals, advocats i personal judicial a les portes dels jutjats.

Degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Sabadell Manolo Hernández. Autor: David B.
El degà del Col·legi de l’Advocacia, Manolo Hernández. Autor: David B.

Ara Capella, per carta, espera d’Hernández una “altra enèrgica protesta” contra el govern de l’Estat per recaptar 60 milions d’euros anuals en taxes judicials per un servei que presta la Generalitat o per no assumir el cost d’obrir nous jutjats als saturats jutjats de Sabadell, que assumirà l’administració catalana. La carta finalitza mostrant-se segura que “amb el to corresponent” i “si és amb la voluntat de millorar el servei públic” Capella i Hernández podran establir una llarga col·laboració.

Foto portada: retirada de l’antic compressor de l’edifici dels jutjats. Autor: David B.