Foto portada: llançament de la branca de pi, aquest diumenge. Autor: David B.

Centenars de persones a la Festa del vi novell de la Bodega Coca

Centenars de persones s’han aplegat aquest diumenge al migdia al carrer Brutau per assistir a la 12ª edició de la Festa del vi novell que organitza Bodega Coca. En aquesta ocasió, l’actualitat política ha estat més present que mai i la penjada de la branca del pi ha recordat la inauguració de Barcelona 92 en els seu 25è aniversari.

La pujada de la branca del pi a la finestra de la bodega és un dels punts imprescindibles d’aquesta festa que ja s’ha convertit en una tradició. En aquest cas, la companyia Malaboig Malabars ha escenificat el llançament de la branca com si fos una fletxa, tot recordant la mítica encesa del pebeter olímpic de Barcelona 92, de la que es van celebrar 25 anys a l’estiu.

L’actor Fermí Casado ha estat el presentador de l’acte, animat per l’imitador Oriol Cruz i també per la imitadora Judit Martin. De la mà de Cruz i Martin han passat per la Bodega Coca Mariano Rajoy, Carles Puigdemont, Artur Mas, Inés Arrimadas, Xavier Garcia Albiol, Esperanza Aguirre, Pilar Rahola, Ferran Adriá o Carme Ruscalleda.

Coca, Cruz i l'enòleg a la dreta, amb el vi novell. Autor: David B.
Coca, Cruz i l’enòleg a la dreta, amb el vi novell. Autor: David B.

En una festa tan vinícola, el Rajoy d’Oriol Cruz, pregoner de la Festa Major 2015, ha donat la solució a la situació actual: “més beure i menys pensar”. Esperanza Aguirre hi ha abundat: “més beure i menys veure TV3“. Totes les intervencions han tingut un punt sarcàstic, en el context polític actual. En realitat, peró, donada la situació general Coca ha estat a punt aquest any de cancel·lar l’esdeveniment, que finalment s’ha celebrat amb normalitat fins i tot bromejant si l’any 2018 potser caldrà fer-lo a Brussel·les.

A nivell institucional l’acte ha estat presidit pel tinent d’alcalde Juli Fernàndez, qui ha demanat “fer ciutat i fer societat; ens moments difícils ens hem d’ajuntar”. El també portaveu d’ERC a l’Ajuntament ha fet un brindis per “la ciutat, la societat i la llibertat”.

El drac Antonot, de les Forques de Can Deu, no hi ha faltat. Autor: David B.
El drac Antonot, de les Forques de Can Deu, no hi ha faltat. Autor: David B.

Prèviament l’enòleg de la bodega, Xavier Rosich, ha explicat les característiques del vi novell d’enguany: “ha estat un any complicat per la sequera. Ha sortit un vi de color pàlid i marcat aroma de crítics. Un vi de gran qualitat”. Després del vi, s’ha repartit vi per a tothom i també dolços pels infants, entre les actuacions dels Gegants de Gràcia i les Forques de Can Deu.

Foto portada: un moment previ a la pujada de la branca de pi. Autor: David B.