Centenars de persones donen suport als detinguts el 23-S amb una concentració

  • Intervencions de Tamara Carrasco o el raper Elgio a l’acte del Racó del Campanar. 
  • Els set detinguts estan empresonats a Soto del Real des de fa prop d’un mes. 

2.500 persones segons l’organització, 1.200 segons la Policia Municipal, s’han concentrat aquest dimecres al vespre al Racó del Campanar per manifestar el seu rebuig a les detencions del passat 23 de setembre. Familiars i amics dels joves han compartit missatges de força i coratge amb els assistents. 

Els familiars dels detinguts el mes passat han omplert el Racó del Campanar. La indignació, l’empatia i l’esperança han guiat el discurs del pare i de la parella de Ferran Jolis, detingut a Santa Perpètua, en presó preventiva des de llavors. Està acusat, com la resta de tinença d’explosius, terrorisme i estralls. El raper sabadellenc Álex Nicolaev, conegut pel nom d’Elgio i condemnat l’any passat per les lletres de les seves cançons, ha llençat uns versos en línia amb el comunicat de la resta de familiars. Segons les fonts de l’organització, més de 2.500 persones han assistit a la convocatòria d’aquest dimecres a dos quarts de vuit del vespre per manifestar el seu suport als familiars dels joves presos. Elgio ha acusat l’Estat de “fer servir els set detinguts com a caps de turc” per evitar que el poble “aixequi la veu”.
A banda dels missatges de suport, també s’ha fet èmfasi en la gravetat dels dies que Barcelona està vivint darrerament. Múltiples barricades arreu del territori i mig miler de ferits. No obstant això, apel·len a seguir lluitant. En paraules d’Elgio “si hi ha repressió, hi ha lluita”.

Nova convocatòria del CDR a les 21.30 hores

L’acte ha acabat amb una actuació musical. La majoria de manifestants, però, s’ha quedat a la plaça Sant Roc en espera de la darrera manifestació del dia; aquesta a dos quarts de deu de la nit. Convoca el CDR. El mes que ve es repetirà la manifestació a Mollet del Vallès, i així tots els 23 de cada mes.

La manifestació del CDR ha aplegat mig centenar de persones. Estava anunciada amb final davant la comissaria de la Policia Nacional, però finalment es va canviar el recorregut i es va anar als jutjats. Va acabar sense incidències remarcables a quarts d’onze de la nit.

Foto portada: concentració en suport dels joves detinguts el 23-S. Autor: David B.