Foto: J.d.A.

Cinc aspirants al càrrec de Síndic Municipal de Greuges

Després del fracàs del primer intent, cinc persones intentaran ara ser el nou Síndic Municipal de Greuges de Sabadell. S’espera que després d’una anàlisi amb els portaveus municipals l’alcalde elevi un nom al ple municipal d’aquest mes. 

El nou Defensor del Ciutadà rellevarà Josep Escartín, primer i únic Síndic que ha tingut Sabadell, i que va deixar el seu càrrec a finals de febrer, després de dos anys en funcions i un cop va descarrilar el primer procés d’elecció d’un nou Síndic. Alhora l’Ajuntament va obrir un segon període, amb la intenció de trobar nous aspirants que poguessin tenir el consens que no van aconseguir ni l’historiador Jordi Serrano ni la docuent Maite Soler.
El tràmit per presentar-se va tancar-se fa dies però fins ara no s’han conegut tots els noms. Durant aquesta setmana s’accelerarà tot el procés. Ara s’han presentat cinc persones. La professora Maite Soler repeteix. No ho fa Jordi Serrano ni tampoc Lluis Saila. Hi ha quatre nous aspirants, però. Es tracta del periodista Víctor Colomer, la sociòloga Eva Abellán i l’exmembre de la junta del Club Falcons Francesc Xavi Manyà i Eva Ruiz Vergés.

El procés

Els aspirants presentaran el seu projecte a la Junta de Portaveus aquest dijous 5 d’abril. El 9 d’abril es produirà una sessió de deliberació. Es preveu que l’alcalde porti una proposta al ple previst pel dia 26 d’abril. Si el nom en qüestió té 18 vots en primera votació o 17 vots en segona, hi haurà nou Síndic Municipal de Greuges.

Foto portada: l’antic Síndic, presentant la memòria del 2016, al ple. Autor: J.d.A.