Foto portada: un moment de l'acte. Autor: Andi / cedida.

Cinefòrum per celebrar el Dia Mundial de la Síndrome de Down

L’associació Andi Sabadell ha celebrat el Dia Mundial de la Síndrome de Down amb un cinefòrum a l’auditori de la biblioteca Vapor Badia. Una cinquantena de persones han assistit a la projecció de la pel·lícula Aprendiendo a vivir, sobre la discapacitat intel·lectual.

Aquest dimecres Andi Sabadell ha celebrat el Dia Mundial de la Síndrome de Down amb un cinefòrum a la biblioteca Vapor Badia i un debat posterior amb els assistents, organitzat pel grup ‘CARAI’ de l’entitat. La pel·lícula Aprendiendo a vivir (Garry Marshall, 1999) explica com els protagonistes conviuen amb una discapacitat intel·lectual i reivindiquen una vida plena i en igualtat de condicions. Després de la projecció de la pel·lícula membres d’Andi i el públic assistent han debatut la situació d’aquestes persones.

“Em sento capaç de tot”, “tots tenim els mateixos drets” o “no ens agrada que ens tractin com a nens petits” són algunes de les frases més repetides entre els participants.

Les famílies també han intervingut en el debat, i en alguns casos han explicat que “tendim a sobreprotegir
per por” o també que  “creiem que els joves han de mostrar el que desitgen i els pares valorar en funció de la demanda”. Amb aquest acte, l’associació de pares i mares Andi vol reivindicar i sensibilitzar la societat dels drets de les persones amb síndrome de Down i de totes aquelles que tenen alguna discapacitat intel·lectual.

Foto portada: un moment de l’acte. Autor: Andi / cedida.