CIPO

CIPO celebra 45 anys d’història amb un futur incert

  • Centenars de persones participen de la Jornada de Portes Obertes de CIPO.

  • Es reconeix la tasca que realitzen vuit treballadors de CIPO per 10 anys de servei.

El centre ocupacional i centre especial de treball CIPO, que atén a més de 100 persones, celebra els 45 anys de la seva fundació amb una festiva jornada de portes obertes per a tothom.

CIPO va néixer a l’any 1968 arrel de la iniciativa d’un grup de pares i mares de joves amb discapacitat intel·lectual com alternativa al acabament de l’etapa escolar dels seus fills. Actualment CIPO ofereix  serveis de Medi Natural i Jardineria, Serveis Generals, Serveis Industrials, Centre Ocupacional, Formació, i Servei d’Acolliment Residencial.

“El centre ocupacional atén a 100 persones que reben una formació i fan petits treballs. El centre especial de treball està concentrat en jardineria i tallers”, comenta a iSabadell el president de CIPO, Avel·lí Garrigòs.

Durant 45 anys hi ha hagut anys de tot, ara estem vivint temps d’incertesa, després d’una evolució en positiu sembla que ara estiguem tornant enrere en el temps. Això ens està fent que perdem tranquil·litat i haguem de lluitar molt més en el mercat i ser més competitius. Cada dia hi ha més gent que necessita ajuda i de moment no podem seguir creixent. Respirem un ambient de preocupació tot i que intentem seguir creixent, millorant i fent la feina amb molta il·lusió”, assegura Garrigòs.

L’acte festiu s’ha iniciat amb l’actuació dels Cracs d’Andi acompanyats de la Coral de CIPO, un lliurament de plaques als treballadors que compleixen 10 anys de servei a CIPO. Acte seguit, s’ha servit un refrigeri a càrrec dels alumnes de l’escola d’educació especial Xaloc. Per concloure les activitats de la Jornada de Portes Obertes, el centre Asana ha realitzat una actuació de balls de Bollywood i el Centre Ocupacional de CIPO ha realitzat una exhibició de Steps. Al llarg de tot el matí els treballadors de CIPO han mostrat de quina manera fan la seva feina amb diferents exhibicions.

Foto portada: Treballadors de CIPO rebent el reconeixement. Autor: David B.