Un adhesiu de la bandera irisada a l'avinguda Francesc Macià. Autor: J.d.A

Col·loquen adhesius irisats pel Dia de l’Orgull LGBTI

  • La bandera irisada es penjarà al balcó de l’Ajuntament.

  • La projecció de dos documentals completa el programa d’actes del 28J.

L’Ajuntament s’afegeix a la commeoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI amb la col·locació de vinils amb la bandera irisada en dues cruïlles de la ciutat, una a la Rambla amb el carrer de la República (abans Alfons XIII) i l’altra a l’Eix Macià.

A més, com ve passant des de fa més d’una dècada, el consistori farà onejar la bandera irisada al balcó de l’Ajuntament aquest 28 de juny. Entre els actes per donar relleu a aquesta efemèride, es projecta el document Lluitadores als cinemes Imperial (20 hores), dirigit per Maria Khan, que recull les vivències de quatre lesbianes d’edat avançada que expliquen la triple càrrega discriminàtoria que han patit: dones, lesbianes i d’edat avançada. Posteriorment es farà un debat entre els assistents. L’entrada és gratuïta però cal reservar entrada trucant al 93 724 61 68.

D’altra banda, dijous, es projectarà a La Capella de Can Gambús el documental Crits de llibertat, també de Maria Kahn, amb un debat previ. El film recull les vivències i reflexions de persones LGTB que expliquen quin ambient i quines pràctiques de repressió política, mèdica i social es van dur a terme durant el franquisme.

Foto portada: un adhesiu de la bandera irisada a l’avinguda Francesc Macià. Autor: Ajuntament / cedida.