Comença el judici a l’Audiència Nacional contra el raper de Sabadell

La vista oral contra els rapers del col·lectiu La Insurgencia, entre ells el jove sabadellenc Álex Nicolaev ‘Elgio’, ha començat aquest dijous. La fiscalia demana dos anys i un dia de presó, multa i inhabilitació per a cada acusat  per enaltiment del terrorisme.

Es dóna la circumstància que la magistrada de l’Audiència Nacional que va dur a terme la instrucció va ser Carmen Lamela, que va dictar presó preventiva per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez fa dues setmanes i aquest mateix dijous per a bona part del govern cessat de Carles Puigdemont, començant pel vicepresident Oriol Junqueras. Segons fonts propers al jove raper de Sabadell, el judici s’ha dut a terme entre les 10 del matí i el migdia.

La vista oral seguirà aquest divendres, amb el testimoni dels investigadors de la Policia Nacional, la lectura de les conclusions del fiscal Jorge Perals, les defenses i la possibilitat pels acusats de dir la seva. La fiscalia demana dos anys i un dia de presó per a cada acusat. Els acusa d’enaltiment del terrorisme per les lletres de les seves cançons. A més, demana una multa de 4.800 euros i 9 anys d’inhabilitació. La dotzena de rapers van ser cridats a declarar fa un any per un presumpte delicte d’incitació a l’odi contra les institucions de l’Estat, associació il·lícita i enaltiment del terrorisme. Finalment l’acusació només és pel darrer delicte.

Col·lectius propers als joves han iniciat una campanya de suport a la llibertat d’expressió. Demanen que es comparteixin imatges amb l’etiqueta #2Añosy1DíaPorCantar i que organitzacions properes convoquin concentracions en suport dels encausats per aquest divendres. Així mateix, el passat 21 d’octubre es va fer un acte a favor dels acustas a l’ocupada caserna de la Guàrdia Civil. L’advocat del col·lectiu, Juan Manuel Olarieta, manté que es tracta d’un cas per la llibertat d’expressió. L’exdiputada de la CUP Gabriela Serra s’ha acostat al grup a les portes de l’Audiència Nacional a donar-los suport.

Foto portada: Álex Nicolaev, ‘Elgio’, a Sabadell, fa uns dies. Autor: ACN.