Gossos potencialment perillosos

Comença una campanya que incentiva l’adopció de gossos de raça potencialment perillosa

Un de cada quatre gossos de la protectora d’animals de Sabadell són de raça potencialment perillosa. De fet, el número d’animals d’aquests tipus supera el mig centenar. Se’n busquen adoptants.

Malgrat les dificultats que pot tenir el fet de tractar-se de gossos potencialment perillosos, que tira enrere des de l’inici a alguns famílies potencialment adoptants, des de la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell s’insisteix que no implica en cap cas que tinguin un caràcter violent. Més aviat es tracta d’animals que necessiten trobar les persones adequades i que siguin compatibles amb el seu estil de vida. Com qualsevol altre gos, diuen la protectora i l’Ajuntament, que han iniciat una campanya per trobar adoptants als més de 50 gossos potencialment perillosos que viuen a l’equipament.

Així s’ha iniciat una campanya, ‘Potencialment adoptables’, per treure prejudicis a l’hora d’adoptar-los. Abans de donar un gos en adopció, els responsables de la Protectora assessoren els possibles amos sobre les necessitats de l’animal i sobre el peril idoni que hauria de tenir la família.

Les persones propietàries d’un gos potencialment perillós han de complir una sèrie de condicions. Entre altres coses, han d’accedir a una llicència per la tinença d’aquests animals, cal un certificat de capacitat física i un d’aptitut psicològica.