Comitè Emergències Sabadell

Comitè d’Emergències davant l’onada de fred siberià

Davant la previsió d’una onada de fred provinent de Sibèria, que afectarà el nostre territori en els propers dies, l’ajuntament ha convocat aquest matí el Comitè d’Emergències, format pels responsables municipals de les àrees afectades per la baixada de les temperatures.

Els responsables d’Espai Públic, Policia Municipal, Serveis Socials, Salut, recollida de residus, transport públic i Medi Ambient, entre altres, s’han reunit aquest dimecres per coordinar les mesures que han de minimitzar els efectes del previsible fred. En declaracions de l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, “estem prenent totes les precaucions per minimitzar les possibles conseqüències, amb l’objectiu que la normalitat continuï sent protagonista”.

Operació Fred

En aquest sentit, el consistori i la Creu Roja activen actuacions per atendre les persones sense sostre. En l’operació hi col·labora Càritas. La Creu Roja disposa d’una desena de llits, dutxes, roba neta, sopar i esmorzar per acollir usuaris. També dos vehicles amb dos voluntaris per buscar i atendre les persones sense domicili que no vulguin anar al centre d’acollida amb mantes i sopar calent.

Sal a la via pública

D’altra banda, l’ajuntament assegura que disposa de sal per llençar als carrers i vies en cas de glaçada. Hi ha dos grans magatzems, a la carretera de Castellar i a Cal Molins. S’han proveït set punts més de sal repartits per alguns districtes de la ciutat, i la policia Municipal també en té en dos punts. Hi ha dues escampadores de sal preparades per actuar i s’està recomptant la sal que tenen les escoles.

S’aturen les fonts

Davant el perill de glaçada, el consistori atura aquest dimecres les fonts ornamentals i dilluns es veurà si s’engeguen de nou. La TUS estudia possibles traçats alternatius pels autobusos en cas de glaçada i es preveu que s’instal·lin cadenes si calgués.