Foto portada: concentració a la plaça Sant Roc, aquest dijous. Autor: J.d.A.

Concentració contra la ‘Llei mordassa’

Un centenar de persones van concentrar-se a la plaça Sant Roc convocats per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisis (PAHC) per protestar contra la ‘Ley de Protección de la Seguridad Ciudadana’ coneguda popularment com a ‘Llei Mordassa’, que va entrar en vigor ahir.

D’aquesta manera Sabadell es suma a les múltiples convocatòries realitzades per tota la geografia espanyola. El portaveu de la PAHC, Albert Jiménez, va ser l’encarregat de llegir el manifest elaborat per la plataforma. En ell es denuncia “l’enduriment del codi penal” impulsat per la dreta espanyola i que significa una “vulneració dels drets” fonamentals com ara la manifestació o la llibertat d’expressió.

L’objectiu d’aquesta normativa és dificultar les protestes enfront de “l’allau d’injustícies” que pateix la ciutadania d’ençà l’esclat de la crisi financera i que qualificà “d’urpada autoritària” producte del “capitalisme senil”. Amb aquesta llei defensar la dignitat s’ha convertit en un delicte.

Desobediència massiva

De la mateixa manera que els moviments populars –continuà Jiménez- van  sobreviure a la ‘ley de Malos y Maleantes’ del franquisme, la ‘ley de Seguridad Ciudadana’ de la Transició o l’intent del PSOE de legalitzar la puntada a la porta, també sobreviuran a la Llei Mordassa. Jiménez va reclamar la solidaritat de la ciutadania, particularment pel que respecta a la PAHC ja que uns dels articles de la polèmica llei està destinat a declarar il·legals les concentracions per evitar el desnonaments que, a partir d’ara, podran ser sancionades amb fortes multes econòmiques de 601 a 30.000 euros. En aquest sentit, va fer una crida a la “desobediència massiva contra una llei injusta” que no s’hauria d’aplicar abans que es derogui.

La concentració va finalitzar amb el crit de “No tenim por” que va ser acompanyat per d’altres habituals a les accions de la PAHC com ara ‘Què farem, què farem, lluitarem. Si esto no es arregla, guerra, guerra, guerra, si esto no se apaña, caña, caña, caña i l’emblemàtic Sí se puede.

A la concentració va assistir una representació nodrida dels iaioflautes, així com l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, diversos regidors i militants d’ERC; Maties Serracant, amb altres regidors i membres de Crida per Sabadell, i d’altres moviments socials i populars de la ciutat.

L’Ajuntament, contra la nova llei

En un comunicat, el consistori ha recordat que ja al febrer es va aprovar per la Junta de Portaves l’oposició del consistori a la nova llei de seguretat impulsada pel PP. Així mateix, es reitera en el seu rebuig a la llei.

Foto portada: concentració a la plaça Sant Roc, aquest dijous. Autor: J.d.A.