Creixen les queixes per telefonia mòbil i compres per internet

  • El número d’expedients iniciats l’any passat per l’OMIC va créixer un 11,3 per cent.

  • L’Ajuntament descentralitza el servei al consumidor a partir del 16 de setembre.

El número d’expedients inicials l’any 2016 a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor van créixer un 11,3 per cent l’any 2016. L’Ajuntament vol potenciar el servei, derivant-lo també, cada dues setmanes, des del Centre a les oficines d’atenció ciutadana situades a Ca n’Oriac, Can Rull, la Creu de Barberà i Torre-romeu.

“Volem que ni que sigui per curiositat la gent s’animi a preguntar”, assegura la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora de Consum, Marisol Martínez (Guanyem). L’any 2016 el número d’expedients iniciats a l’OMIC, amb seu al Despatx Lluch (carrer de la Indústria) van pujar un 11,3 per cent. Com és habitual, les operadores de telefonia són les empreses que concentren més reclamacions: contractació, tarifes, prestació del servei i relacions entre usuaris i proveïdors d’internet s’enduen la palma. Però també preocupa “l’incesant” augment de casos per compres a través d’internet o, un altre clàssic, el servei de les subministradores de llum o gas.

L’OMIC va atendre l’any 2016 6.814 ciutadans, amb els 2.603 expedients iniciats referits anteriorment. Durant l’any passat, es va atendre a uns 400 afectats pel tancament de la clínica dental Funnydent, un centenar d’afectats per les cancel·lacions de l’aerolínea Vueling. En el que va d’any, gran protagonisme per les anomenades clàusules sòl hipotecàries.

Marisol Martínez. Autor: David B.
Marisol Martínez, regidora de Consum. Autor: David B.

A partir del 18 de setembre, el personal de l’OMIC atendrà també a les oficines d’atenció al ciutadà ubicades als centres cívics de Ca n’Oriac, la Creu de Barberà, Can Rull i Torre-romeu. Un cop cada 15 dies. “Esperem que la gent ho aprofiti per fer més consultes i resoldre dubtes”, assegura Martínez.

Cauen els arbitratges

Entre les accions de l’OMIC hi ha la mediació entre empreses i consumidors. I si cal l’arbitratge, que vindria a substituir un procés judicial, sense despeses i amb una decisió d’obligat compliment, però que només es pot dur a la pràctica si tant empresa com consumidor ho accepten. El número d’arbitratges va caure l’any passat a Sabadell un 2,9 per cent respecte al 2015. En total es van gestionar 610 sol·licituds. En un de cada tres casos l’empresa reclamada no accepta la mediació.

Foto portada: l’OMIC, al primer pas del Despatx Lluch. Autor: cedida. 

Comments are closed.