Creu Roja - Operació Fred. Autor: David B.

Creu Roja Sabadell va atendre 12.671 persones durant l’any 2016

  • Preocupació per la cronificació de la pobresa en les famílies.

  • L’organització va fer un total de 38.362 intervencions el 2016.

L’entitat sabadellenca ha presentat aquest dimarts la memòria del 2016 i el 10è Observatori de vulnerabilitat a Badia del Vallès, zona d’influència de l’assemblea local de Creu Roja Sabadell.

La memòria recull que Creu Roja va atendre l’any 2016 un total de 12.671 persones, concretament 11.199 persones a Sabadell, 10.561 de forma directa o indirecta, i 2.110 en el marc d’activitats de sensibilització de la pròpia entitat. Les dades presentades aquest dimarts apunten que les persones ateses es cronifiquen, ja que l’entitat pràcticament ha mantingut el nombre d’atesos de l’any 2015 (12.269). Del total de persones ateses aquest any, un 64,5 per cent eren dones i un 35,5 per cent homes.

President de Creu Roja Josep Masip i l'alcaldesa de Badia del Vallés, Eva Menor. Autor: Cedida.
President de Creu Roja, Josep Masip i l’alcaldesa de Badia del Vallés, Eva Menor (al centre). Autor: Cedida.

El president de Creu Roja Sabadell, Josep Masip, ha mostrat la seva preocupació “per les famílies que pateixen una situació de pobresa crònica”.

El treball que fem en xarxa està donant bons resultats i reverteix en nous drets pels ciutadans”, ha explicat Masip.

Respecte a la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, Creu Roja Sabadell va donar 10.476 prestacions que van permetre atendre 6.799 usuaris. Pel que fa als projectes relacionats amb els més petits com beques menjador, targetes de prepagament de suport alimentari o lots de material escolar, entre d’altres, es van atendre 832 nens i nenes.

En l’àmbit de l’ocupació, es van desenvolupar sis projectes per apropar als usuaris novament al món laboral, que van comptar amb 496 participants.

10è Observatori

La situació de cronificació de moltes famílies queda recollida en el 10è Observatori de l’organització. L’estudi, La cronificació de la pobresa, amb un univers mostral de 12.000 usuaris, mesura tant la durada com la intensitat de la pobresa.

L’enquesta revela que el 40,6 per cent de les persones enquestades pateixen pobresa crònica, des de fa més de tres anys. Pel que fa a la intensitat, conclou que vuit de cada deu persones enquestades pateixen pobresa greu, amb ingressos inferiors a 568,3 euros mensuals.

L’informe analitza també les dificultats que comporta aquesta situació en l’actualitat per a la cobertura de necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, salut o habitatge, com aquelles que podrien tenir en el futur, en arribar a l’edat de jubilació.

Foto portada: una actuació de l’Operació Fred, aquest hivern. Autor: David B.