Foto portada: la militant de la PAH Sabadell, a la sortida dels jutjats. Autor: J.d.A.

Demanen tres anys de presó per ocupar un pis a una família amb una filla de dos anys

Fiscalia demana tres anys de presó per a la militant de la PAH Sabadell Sara Ahmer i la seva parella, Omar, per un presumpte robatori amb força durant l’ocupació d’un pis l’any 2015 a la carretera de Barcelona. El judici estava previst per aquest dimecres però s’ha suspès davant la incompareixença de la principal testimoni del cas.

Ahmer i el seu marit, que en aquell moment tenien una filla de set mesos, van ocupar l’habitatge el febrer de 2015. Segons el seu testimoni estava buit. Però s’havia llogat un parell de dies abans, informació que ells desconeixien. No havia passat ni un dia que els Mossos d’Esquadra els van desallotjar. Havien rebut una denúncia de la llogatera. El pis és propietat d’UCI, una filial del Banco Santander Central Hispano.

Segons Ahmer, l’immoble estaba buit i no tenia els subministraments donats d’alta. Segons la llogatera, hi havia objectes i quan va repassar les seves pertinences li faltava un ordinador i una maleta. Ahmer i el seu marit van ser detinguts pels fets, van passar una nit a la comissaria de Mossos d’Esquadra i, un any i mig després, afronten una petició de pena de tres anys de presó per a cadascú per un presumpte delicte de robatori amb força.

Aquest dimecres s’havia de celebrar la vista oral al jutjat penal número 3, però s’ha suspès, ja que la inquilina i denunciant no s’ha presentat, al trobar-se al Senegal. Els advocats dels acusats creuen que ara pot passar un any fins la nova vista.

Concentració de suport

Els acusats, amb el suport de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS), que s’ha concentrat a les portes dels jutjats, mantenen que es tracta d’un cas clar d’ocupació amb menors. De fet, Ahmer i la seva parella van canviar el pany de la porta, van quedar-se dins l’habitatge i portaven una nota simple del Registre de la Propietat sobre l’habitatge. Tres elements comuns en els casos d’ocupació. “Ningú ocupa un pis per robar una maleta i un ordinador”, ha sostingut la mare de l’acusada, qui manté que estan vivint un “calvari”, que ara s’allargarà uns mesos més fins el judici.

Foto portada: Ahmer, a la sortida dels jutjats. Autor: J.d.A.