Taulí Urgències

Denuncien el “col·lapse” de les urgències del Parc Taulí

El sindicat CATAC-CTS/IAC denuncia que el servei d’Urgències de l’hospital Parc Taulí viu una situació de “col·lapse” des de fa uns dies. Com a exemple, asseguren que el pic màxim de pacients que esperen llit al nivell mèdic-quirúrgic és de 70 pacients, en un espai dissenyat per a 35. A més, hi ha 24 pacients sense ubicació i cinc que han passat la nit a la unitat de reanimació després de ser operats per ser impossible trobar-los un llit lliure a les plantes.

El sindicat manté que els professionals es troben al límit de les seves capacitats físiques i psíquiques. Asseguren que calen “solucions immediates i òptimes per pal·liar les greus i perilloses situacions de col·lapse” més enllà del reforç de professionals d’urgències i la previsió d’ampliar les urgències en els propers anys. La portaveu de la Plataforma Assembleària de Treballadors de l’Hospital Parc Taulí (PATT), Asun Merino, ha assegurat a l’Agència Catalana de Notícies que la situació és “insostenible”.

En declaracions als mitjans, fonts de l’hospital reconeix el pic de demanda a les urgències, tot i que asseguren que va en la mateixa línia que a altres hospitals catalans.

Foto portada: entrada a les urgències del Parc Taulí, fa mesos. Autor: David B.