Foto: M.Tornel.

Denuncien falta d’atenció en els animals de la ciutat

Una de les entitats que formen la taula de protecció i de benestar animal de Sabadell, concretament Libera ONG, denuncia una “falta clara de lideratge per part de l’Ajunatment en els projectes en defensa dels drets dels animals”.

L’entitat animalista assegura que l’Ajuntament no escolta les seves propostes i que a més s’han paralitzat projectes impulsats durant el mandat anterior. Un dels temes que s’han paralitzat, asseguren des de l’entitat, son les zones d’esbarjo, alguns dels quals “s’han quedat a mitges ja sigui per falta de voluntat o per no voler-les dur a terme” ha explicat el portaveu de Libera, Xavier Rua.

Foto: J.d.A
Àrea de gossos del Parc del Nord. Foto: J.d.A

Asseguren des de l’entitat que apareixen temes a resoldre a la Taula de protecció i benestar animal i que “s’han posposat sense posar-li cap data”. També han volgut denunciar la “falta de cures als animals, com per exemple la desaparició de les cries de cignes del Parc Catalunya o la falta de previsió de la celebració de l’ascens del Sabadell dins del llac on hi viuen peixos, tortugues, ànecs o cignes”.

“Treballem amb la Taula animalista”

La tinenta d’alcaldessa de Benestar Animal, Marta Morell, ha sortit al pas de les acusacions de l’entitat animalista i ha explicat que “des del govern estem treballant amb la Taula animalista i l’estem convocant cada dos mesos. També vaig convocar una taula extraordinària de benestar animal durant el confinament”.

Foto portada: la portaveu municipal de Podem i segona tinenta d'alcaldessa. Autor: J.d.A
Morell és la responsable de Benestar Animal. Autor: J.d.A.

Morell ha volgut subratllar “el compromís del govern amb el benestar animal a la ciutat” i ha assegurat que “el pla d’àrees d’esbarjo estarà a punt a la primavera i permetrà que tots els districtes de la ciutat d’almenys tinguin dos espais per animals abans que acabi el mandat”. La tinenta d’alcaldessa ha apuntat que de cara a primavera hi haurà una prova pilot per instal·lar a les places unes fonts per incentivar que un gos hi faci pipí”.

Foto portada: àrea de gossos al Parc Taulí. Foto: M.Tornel.