Foto portada: la directora dels SS.TT d'Ensenyament, Carme Vigués, juntament amb la consellera, Meritxell Ruiz. Autor: David B.

Detecten una desena de casos de frau en la preinscripció escolar

Els Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental i l’ajuntament de Sabadell han detectat una desena de casos de frau en la preinscripció educativa. En general, es tracta de famílies que s’han empadronat en domicilis on realment no hi viuen per obtenir més punts de cara a la preinscripció. Ara, en canvi, han de sol·licitar vacant entre les places disponibles després del procés.

Ja ho va anunciar al maig la directora dels SS.TT. d’Ensenyament, Carme Vigués, a iSabadell (més info: ‘Ensenyament manté les places malgrat la caiguda demogràfica‘): quelcom en la preinscripció educativa de P3 a Sabadell era sospitós aquest any. Hi havia més presincripcions al Centre, Gràcia de les previstes inicialment. Com va anunciar, es va obrir un procés de revisió i s’han trobat una desena d’irregularitats. Se’ls ha invalidat la puntuació i han perdut la plaça obtinguda inicialment. Ara la tindran entre les vacants que hi hagi.

Aquest és un tema de consciencia social. Com a departament d’Ensenyament no podem permetre que el dret d’algunes famílies que tenen prioritat per zona quedi condicionat pel frau d’unes altres”, assegura Vigués.

Per la seva part, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, sosté que “el frau de padró per motius escolars és una qüestió greu, ja que treu possibilitats d’accés a qui sí hi té prioritat per zona. Hem dedicat una especial atenció a combatre’l”.

Foto portada: la directora dels SS.TT d’Ensenyament, Carme Vigués, juntament amb la consellera, Meritxell Ruiz. Autor: David B.