Foto portada: la manifestació, a la rotonda de la carretera de Terrassa amb Ronda Ponent. Autor: David B

Discreta mobilització independentista pels carrers de Gràcia

Discreta manifestació independentista aquest dijous pel carrers del barri de Gràcia. Un centenar de persones s’han trobat a l’anomenat Mur de la llibertat a les set del vespre. Hora i mitja després, i després de donar tombs per la zona, s’ha donat la protesta per finalitzada. 

L’objectiu darrer de l’acte era mostrar que l’independentisme segueix als carrers tres setmanes després de la sentència del Suprem als dirigents independentistes. I amb aquesta finalitat el centenar de participants s’han conjurat al final per seguir fent una acció, o dues, cada setmana en la mateixa línia.
A l’entremig, manifestació sense gaire història aquest dijous al vespre. El rumor era l’intent de la tall de la C-58, però finalment el centenar de manifestants han tallat els carrils d’entrada de la Rambla d’Ibèria cap al Centre. Un cop arribats a la nova rotonda, han estat girant al seu voltant durant un quart d’hora, comportant primer el tall de trànsit a la carretera de Terrassa i a l’eix Rambla d’Ibèria – Ronda Ponent. Després la Policia Municipal ha obert els carrils exteriors i els vehicles han pogut anar passant. Una quinzena de voltes després a la rotonda, els manifestants han enfilat de nou la carretera de Terrassa en sentit Gran Via. Quan s’hi començaven a acostar, han girat cua i han tornat enrere, i han tornat a l’anomenat Mur de la llibertat, a l’entrada de l’estació Can Feu / Gràcia dels Ferrocarrils.

Cap a quarts de nou del vespre l’acció s’ha donat per finalitzada. Això sí s’ha convocat la ciutadania a seguir als carrers. Dissabte, dia de reflexió, a la plaça del doctor Robert a partir de les sis de la tarda. I cada setmana, a través d’una o dues accions similars a la d’aquest dijous.

Foto portada: la manifestació, a la rotonda de la carretera de Terrassa amb Ronda Ponent. Autor: David B