Foto portada: final de la manifestació festiva de l'Orgull LGTBI. Autor: David B.

Sabadell se suma a l’Orgull

Doble, i sense gaire precedents a la història local, manifestació amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI. Aquest diumenge 28 de juny s’han produït dues manifestacions amb motiu de l’Orgull. La primera ha sortit des de la plaça del Pi de Ca n’Oriac, i la segona des de la plaça de la Creu de Barberà. Han convergit a la plaça del doctor Robert. 

L’acte s’ha iniciat amb la lectura d’un manifest que recorda els fets del bard Stonewall que van donar peu al 28-J. El text reclama a més dos canvis legals. El primer: una llei estatal per “l’autodeterminació de gènere”. El segon: una llei de “reproducció humana assistida que no diferenciï a les dones per la seva orientació sexual i que reconegui els homes trans amb capacitat gestant per rebre-la”. El manifest rebutja “l’aparició de manifestos suposadament feministes que exclouen a les dones trans i ignoren els homes trans”. Com fa 51 anys criden “prou a la discriminació; prou a viure en la marginalitat”.

La manifestació, per la Rambla. Autor: David B.
La manifestació, per la Rambla. Autor: David B.

La manifestació ha estat convocada pel col·lectiu contra l’homofòbia i la transfòbia Ca l’Enredus i l’entitat Actua Vallès.  En algun moment o un altre hi han assistit la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Marta Morell (Podem), les socialistes Montse González i Laura Reyes i des de l’oposició regidors d’Esquerra (Gabriel Fernàndez o Èlia Soriano), la Crida (Nani Valero) o Ciutadans (Laura Casado).

Per què se celebra el 28 de juny l’Orgull LGTBI?

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que rememora els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969, fa tot just 51 anys, i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

Foto portada: final de la manifestació, a la plaça del Doctor Robert. Autor: David B.