Mossos d'Esquadra

Dos detinguts i sis Mossos d’Esquadra ferits en dos incidents

Els Mossos d’Esquadra han detingut a dues persones a Sabadell. Segons el relat policial van ser alertats pels ciutadans perquè estaven agredint i amenaçant ciutadans. Es tracta de dos operatius independents, però que van acabar igual: amb membres de la policia agredits.

Segons han confirmat fonts del cos a iSabadell, hi ha tres agents de baixa i altres tres van haver de ser atesos. Es tracta de les conseqüències de dos operatius independents que es van complicar per la policia catalana.

El primer operatiu es va produïr al Centre, en concret al carrer de la Borriana cap a les vuit del vespre. La policia va ser avisada que un home alterat estava insultat alguns vianants. A més, avisaven, portava un ganivet. Quan els agents de la policia es van presentar al lloc dels fets, es van trobar un home visiblement alterat. Al ser escorcollant buscant el ganivet, va fer-li un cop de cap a un policia. Els altres dos agents el van detenir i el van introduïr en un vehicle policial, ja detingut per atemptat contra l’autoritat. El detingut va ser traslladat al CUAP Sant Fèlix ja que segons fonts policials així ho marca el protocol. A l’espera de ser visitat per un metge, i emmanillat, va clavar una patada a la boca a un agent i un cop de genoll a un altre. En total, dos agents i un caporal ferits i l’home detingut. Passarà a disposició judicial aquest divendres.

El segon incident, a la Gran Via

El segon incident es va produir en una hora similar, però en un local del carrer Puig i Cadafalch, a la Gran Via. La policia va ser alertada que hi havia un client amb un ganivet i un gos de raça pit bull sense morrió. Quan els agents es van presentar, l’home va deixar anar el gos contra ells, sense efeces ja que el can no va seguir les indicacions. Un policia va agafar la corretja. L’home els va proferir insultats i va clavar un cop de puny a un policia i un segon a un altre. Resultat: un trau a la cella per a un i un blau a l’ull per a l’altre. En la detenció una altra policia va ser colpejada. En aquest cas, el presumpte agressor també va ser detingut finalment per atemptat contra l’autoritat però segons fonts policials a la nit va ingressar en l’àrea de salut mental de l’hospital Parc Taulí.

En els dos operatius realitzats per membres de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell van acabar ferits sis agents. Tres estan de baixa.

Foto portada: dos membres de la policia catalana. Autor: cedida.