Dues persones ferides per la caiguda d’arbres

  • La caiguda d’arbres provoca que dues dones siguin ferides i traslladades a centres mèdics.

  • L’Ajuntament assegura que la Policia Municipal ha rebut més d’un centenar d’avisos a causa de la ventada.

L’ajuntament de Sabadell assegura que dues persones han resultat ferides a la ciutat per la caiguda d’arbres. Són dues dones. La primera estava al seu cotxe i li ha caigut un arbre a sobre. Ha estat traslladada al Taulí. La segona ha estat ferida a la carretera de Barcelona, davant el CAP Sant Fèlix. El consistori ha activat el Pla Bàsic Emergències Municipals en fase d’alerta per risc de vent.

El vent està afectant de forma sensible a Sabadell. Es preveu que puguin arribar a velocitats de 97 quilòmetres per hora. En aquest sentit, el consistori ha activat el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per alerta de vent. Asseguren que estan actuant amb tots els mitjans i recursos dels quals disposa per garantir la seguretat i actuar davant les emergències. Aquest matí i migdia diversos agents policials i operaris han hagut de recollir diversos arbres de la via pública i crear rutes alternatives per mantenir la mobilitat. S’han rebut un centenar d’avisos per caigudes d’arbres i altres incidències. L’avinguda de Matadepera, la via Alexandra o el carrer Joan Plans s’han hagut de taller al trànsit i els autobusos han canviat els itineraris ja sigui per arbres o per contenidors moguts a causa del vent.

Els centres educatius poden suspendre les classes de tarda si veuen risc però han de romandre oberts fins que els pares puguin recollir els nens. Els camps de futbol seran tancats i també es suspenen les activitats a l’aire lliure. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha prohibit les activitats a l’aire lliure i el consistori recomana literalment “confinar-se” a casa. “Les persones que estiguin a casa, al lloc de treball o a qualsevol altre edifici han de romandre al mateix lloc sempre que si sigui possible”, asseguren fonts municipals.

Recomanacions

El consistori recomana recollir els tendals i retirar dels balcons les jardineres o altres elements inestables. El Servei Català de Trànsit demanar que es vigili la distància de separació lateral especialment quan es facin avançaments a vehicles de grans dimensions. També demanen que es redueixi la velocitat i es corregeixin les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.

Es recomana, si és possible, no sortir de casa i ser extremadament prudents. Inclou tancar les portes, finestres, tendals. Ser curós amb el mobiliari urbà, l’enllumenat, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de deixalles i l’arbrat. Millor evitar les visites a parcs, jardins o boscos. Evident les activitats amb foc i no apropar-se gaire a penya-segats. En cas d’emergència es pot trucar al 112.