Foto portada: l'escola Virolet, a Can Llong, aquest matí. El centre sí ha obert. Autor: J.d.A.

13,4 milions per construir els edificis del Virolet i l’institut Arraona

  • La Generalitat encarrega la construcció de 27 equipaments educatius en quatre anys. 
  • Amb la mesura, que afecta els dos centres en barracons de Can Llong, es vol reduir el número de mòduls. 

Pas endavant, esperadíssim, en la construcció dels edificis de l’escola Virolet i l’institut Arraona, els dos centres educatius al barri de Can Llong en barracons des de fa anys. La Generalitat ha inclòs les dues actuacions en un encàrrec d’obres a l’empresa pública Infraestructures de Catalunya. Tot en un paquet d’actuacions de gairebé 105 milions d’euros per a construir 27 equipaments educatius en quatre anys.

L’acord de govern que havia de donar llum verda a la licitació de l’obra de l’escola Virolet i la licitació del projecte a l’institut Arraona ja ha sortit i d’aquesta forma el govern català es compromet a construir tots els nous edificis fins l’any 2023 amb l’objectiu de retirar un centenar de mòduls a Catalunya.

Pel que fa als edificis sabadellencs, es fa un encàrrec a Infraestructures de Catalunya per un valor de 8 milions d’euros per a executar les obres de nova construcció de l’institut Arraona, que tindrà cinc línies d’ES i tres de Batxillerat. Com a curiositat, de totes les noves escoles i instituts que es faran a Catalunya, és on més diners s’invertiran. Pel que fa al Virolet, es fa a l’antiga Gisa un encàrrec de 5,4 milions d’euros per a construir l’edifici de l’escola, amb dues línies.

Concentració a la plaça Sant Roc pels edificis, el passat 12 d'abril Autor: J.d.A.
Concentració a la plaça Sant Roc pels edificis, el passat 12 d’abril Autor: J.d.A.

Les 27 construccions escolars són les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya a curt i mig termini, segons el departament d’Educació. 21 centres seran construïts de bell nou, en tindran grans ampliacions i un cas és una rehabilitació integral.

El Govern català no té pressupostos, millor dit, els té prorrogats, però assegura que els pressupostos d’obra són molt realistes i per tant el calendari és veu raonable. Al Vallès Occidental, es preveu també construir l’escola Sala i Badrinas, a Terrassa, de 2 línies.

Reaccions polítiques

Les reaccions polítiques des del govern de la ciutat no s’han fet esperar. Així l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha vindicat la tasca del govern municipal.


El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial i delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, també ha celebrat l’acord de govern.

Per la seva part, el tinent d’alcalde de l’àrea social i responsable d’Educació a l’Ajuntament, Joan Berlanga, ha comminat el veïnat de Can Llong a no baixar la guàrdia.

 


Foto portada:  mòduls de l’escola Virolet, durant la nevada de l’any passat. Autor: J.d.A.