Pau

Clam per la pau a l’IES Vallès

Aquest dimarts s’ha celebrat a diversos centres educatius el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. A l’IES Vallès (Hostafrancs) s’ha celebrat amb el testimoni de l’escriptora afganesa Nadia Ghulam i la construcció de diferents figures relacionades amb la pau al pati de l’institut. 

Ferida a la guerra civil afganesa i després de 14 operacions, Ghulam es va fer passar durant una dècada pel seu germà difunt per evadir les restriccions a l’hora de treballar que el règim talibà imposava a les dones al seu país. Així va poder alimentar la seva família. Des de fa uns anys viu a Barcelona, des d’on lluita per fer arribar l’educació i els valors del diàleg i la pau. Ha publicat El secret del meu turbant, amb Agnès Rotger, premi Prudenci Bertrana de novel·la, Contes que em van curar, amb Joan Soler, i La primera estrella del vespre. Ghulam va fer dues xerrades a l’alumnat del centre.

L'alumnat de l'institut, aquest dimarts. Autor: Ajuntament / cedida.
L’alumnat de l’institut, aquest dimarts. Autor: Ajuntament / cedida.

D’altra banda, al migdia la comunitat de l’IES Vallès va construir diverses figures relacionades amb la pau al pati del centre, com el símbol de la pau. La construcció de les figures es va intercalar amb la lectura de textos i cançons. Finalment tot plegat va acabar amb un Rap per la pau.

Foto portada: el símbol de la pau, a l’IES Vallès. Autor: Ajuntament.