Concentració escola. Autor: David B.

Concentració a favor de l’escola catalana

Unes 250 persones s’han concentrat, tot i el mal temps, aquest dimecres a la Plaça Sant Roc per defensar la immersió lingüística en una concentració convocada per la plataforma Som Escola.

Bernat Pareja, un alumne de segon de batxillerat, ha estat l’encarregat de llegir un manifest que denuncia que “posar una casella on els pares i mares puguin triar en quina llengua volen escolaritzar els seus fills és un atemptat directe contra el model d’immersió lingüística reconegut internacionalment”.

Des de Som Escola es defensa aquest model educatiu, “un dels grans èxits del país”, que consideren que ha ajudat a crear “la societat actual plural, diversa, amb criteri i uns principis de convivència sòlids. També fan una crida a que “la societat es faci seu aquest patrimoni i es comprometi a consolidar-lo, protegir-lo i contribuir-ne a la millora”.

La plataforma Som Escola

Som Escola agrupa diverses entitats cíviques i culturals per donar suport a l’escola catalana que, segons diuen, “contribueix a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure”. El 2014 va convocar una gran cercavila en defensa de l’escola catalana i va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona.

Simultàniament la plataforma ha convocat manifestacions en altres ciutats, mentre que algunes localitats han hagut de suspendre l’acte per les condicions meteorològiques. També s’ha anunciat que el proper 17 de març hi haurà una altra concentració a Barcelona, tot i que encara no estan confirmats ni l’hora ni el lloc.

Foto portada: un moment de la concentració. Autor: David B.