Desfilada Escola Illa. Autor: David B.

[Fotos] La desfilada de moda de l’Escola Illa

Una edició més, l’auditori de l’Estruch s’ha convertit en la passarel·la de la desfilada anual de l’Escola Illa, amb els projectes finals de l’alumnat d’Estilisme d’Indumentària, titulada Dress Code 19.38.

La desfilada de moda, que s’ha dut a terme aquest divendres en doble sessió, ha presentat els projectes finals de l’alumnat de segon curs del cicle formatiu d’Estilisme d’Indumentària de l’Escola Illa.

En total s’han pogut veure 10 col·leccions de roba que són la primera proposta professional de l’alumnat com a marca personal en el món del disseny de moda. Per la passarel·la de l’Estruch han desfilat les col·leccions Amnesia, d’Elena de Sola, una col·lecció inspirada en el festival Burnig Man que es celebra anualment a l’estat de Nevada (EUA), la proposta Consuelo, de Paula Moreno. amb roba per a la dona d’avui, que vol transmetre senzillesa, cura pels detalls i una certa nostàlgia pels temps passats. L’ha seguit Revoluxia, de Carla Perales, on els colors dels anuncis de neó i les línies arquitectòniques dels edificis de Nova York són la inspiració i Meztli, de Thais M’ballo, inspirat parteix de les deesses de la mitologia maia: Ixtel deessa de la mort, i Ixtals, deessa de la vida.

Si no podeu veure l’àlbum de fotos, ho podeu fer a Flickr: ‘Desfilada Dress Code 19.38‘ o a la nostra pàgina de Facebook.

La desfilada ha continuat amb Capsula in V, d’Anna Luque, inspirat en el canvi climàtic, concretament en el desgel del pols i l’aprimament de la capa d’ozó, KJØNN, de la Pau Lloreta, que proposa una col·lecció sense gènere, d’inspiració minimalista i amb presència d’aires d’estils nòrdics, donant importància a les línies geomètriques i als estampats. La proposta Golden 90s, de Marta Bravo, és una col·lecció streetwear inspirada en el hip-hop dels anys 90 a Nova York i Constant fight, de Mercè Gallego, és una col·lecció que vol reflectir els sentiments universals d’opressió, angoixa i esperança, a partir d’una obra d’art i de la interpretació personal, han donat pas a les darreres propostes Kintsukuroi, de Kimberly King, és un projecte inspirat en la tradició japonesa de reparar ceràmiques amb or, coneguda com “kintsugi” o “kintsukuroi” i Still Alive, de David de la Calle, on el punt de partida d’aquesta proposta de vestits de festa son les aus exòtiques en perill d’extinció.

La desfilada de l’Escola Illa és una activitat transversal del centre municipal sabadellenc, ja que hi participa alumnat i professorat, no només del departament d’Estilisme d’Indumentària sinó també dels altres dos cicles formatius que es poden cursar a l’Illa: Gràfica Publicitària i Il·lustració, que hi col·laboren com a models i hostes i en la realització de la gràfica i els vídeos de la passarel·la. En aquesta edició s’ha comptat també amb la col·laboració, com a perruquers i maquilladors, de l’alumnat de PFI de Perruqueria i Estètica i CFGM d’Estètica i bellesa de l’Institut Ribot i Serra.

Foto portada: un moment de la desfilada. Autor: David B.