Foto portada: primer Fòrum Educatiu, fa uns mesos. Autor: Ajuntament / cedida.

La nova edició del Fòrum Educatiu de Sabadell tractarà la igualtat de gènere

El Fòrum Educatiu de Sabadell celebrarà una nova edició el pròxim dissabte 30 de març sota el nom “Com superem els estereotips de gènere? La coeducació com a repte”. S’intercanviaran idees i es podran fer tota mena de propostes.

Aquesta vegada, el Fòrum es reprèn tractant els estereotips i la igualtat de gènere, amb la coeducació com a objectiu. Tindrà lloc al centre cívic de Sant Oleguer de 9:30h a 13:30h del dissabte 30 de març. Les inscripcions són gratuïtes i ja es poden fer.

Per poder tractar el tema es comptarà amb una ponència que rep el nom de Somia la teva escola. Innovem amb la coeducació, anirà a càrrec de la professora de Sociologia de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Amparo Tomé. Seguidament, també es farà una presentació, centrada en el projecte Cardedeu Coeduca i en l’experiència en coeducació de l’Escola Bressol Municipal Els Daus.
S’obrirà un espai d’intercanvi d’idees i propostes que serviran posteriorment per incloure’s dins d’un projecte de coeducació a Sabadell. Aquest espai es durà a terme mitjançant tres grups de treball: Família, Formació i Lleure i entorn. A l’hora de fer les inscripcions els participants hauran de triar un d’aquests tres grups, per formar-ne part.

Què tracta la coeducació?

La coeducació és l’acció educativa que reconeix les capacitats i potencialitats individuals de tot l’alumnat, independentment del seu sexe, impulsant d’aquesta manera la igualtat real d’oportunitats. Per tant, la coeducació proporciona tant a l’alumnat, com al professorat i a tota la comunitat educativa, estratègies que poden modificar les relacions de poder, d’abús i de limitacions estereotipades per a cada gènere, esdevenint veritables agents de transformació.

Què és el Fòrum Educatiu de Sabadell?

El Fòrum Educatiu de Sabadell són una sèrie de trobades periòdiques adreçades al conjunt de la comunitat educativa i a qualsevol persona interessada, per fomentar l’intercanvi d’idees i l’aportació de propostes relacionades amb les polítiques educatives de la ciutat. La iniciativa respon a la voluntat d’afavorir la participació i la corresponsabilitat de tothom en l’educació.

Foto portada: primer Fòrum Educatiu. Autor: Ajuntament / cedida.