Foto portada: pati de l'escola Alcalde Marcet, aquest dijous. Autor: J.d.A.

L’Ajuntament emplaça Educació a complir els seus compromisos per reduir els barracons

El curs escolar ha començat amb normalitat a Sabadell però amb més alumnes estudiant en barracons que mai. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el regidor d’Educació, Manuel Robles, emplacen la Generalitat a complir els seus compromisos per reduir el número de barracons a la ciutat. 

La situació afecta més de tres centres educatius, però es concentra sobretot a l’escola Virolet (Can Llong) a infantil i primària i als instituts Arraona (Can Llong) i el nou Narcisa Freixas (Eixample) a la secundària. El nou institut del sud no ha pogut començar les classes aquest dijous però ho farà demà divendres segons Robles. Pel que fa a Can Llong, l’Ajuntament segueix creient els terminis fets públics per Educació: l’escola Virolet hauria d’estar en un edifici definitiu l’any 2021 i l’institut Arraona l’any següent.

Pròrroga per canviar el projecte bàsic del Virolet

No obstant, hi ha novetats. S’ha demanat una pròrroga de vuit mesos per modificar el projecte de l’escola Virolet, pendent encara de licitar. Cal retallar alguns metres l’edifici. Les famílies temen un nou endarreriment. Robles assegura que “no tenim notícies de cap modificació de dates”. Per tant, per a l’Ajuntament el calendari es manté. “Hem demanat una reunió amb el conseller per veure quins terminis ens donen. Però ara per ara creiem les promeses i les paraules del departament. Nosaltres estarem alerta”, segueix Robles, qui apunta que a finals de juliol el director dels Serveis Territorials, Jesús Viñas, va mantenir els terminis que ja s’havien fet públics.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ara per ara descarta avançar els diners per construir els edificis però obre la mà a negociar si el problema és econòmic:

“La competència és de la Generalitat i ells han d’aconseguir els diners. Nosaltres hem de col·laborar-hi en el que puguem i estem oberts a parlar però la inversió l’han de fer ells i l’Ajuntament pot parlar de tot però no pagar per pagar”, ha afegit.

 

En quant al nou Narcisa Freixas, Robles alerta que “l’espai dels barracons no dona per tenir-ne més de quatre cursos. No hi ha més espai. Per tant en quatre anys hem de tenir edifici. Els alumnes que han començat primer d’ESO ara han de començar Batxillerat en un edifici nou al Narcisa Freixas”.

300.000 euros per millorar els patis

L’Ajuntament invertirà abans que acabi l’any 300.000 euros a diferents patits escolars de la ciutat per millorar-los. En aquest sentit, s’ha presentat l’acció a l’escola Alcalde Marcet (Can Puiggener) on s’han invertit 45.000 euros en una partida del procés Construint Ciutat (pressupostos participatius).

“Normalitat” a l’inici de curs

Robles sosté que a nivell general el curs ha començat amb “normalitat” a la ciutat. “No hem tingut cap dificultat en cap centre escolar”, sosté, tot destacant els projectes educatius i la necessària millora en infraestructures.

Foto portada: pati de l’escola Alcalde Marcet, aquest dijous. Autor: J.d.A.