Escola Sallarés i Pla

L’escola Sallarés i Pla oferirà secundària a partir de setembre

Sabadell tindrà el seu primer institut escola el curs 2020-2021. Es tracta de centres educatius també anomenats 3-16, on s’imparteix educació infantil, primària i secundària, és a dir tot l’etapa obligatòria. Segons ha fet públic aquest dilluns el conseller d’Educació, l’any vinent hi haurà 26 nous centres d’aquesta tipologia. El primer de la història a Sabadell. 

En el cas de Sabadell, el primer institut escola serà la fins ara escola Sallarés i Pla, al barri de Campoamor, que passarà a tenir també alumnes d’Educació Secundària Obligatòria a partir del proper curs. Segons Educació, els instituts escola donen coherència entre l’educació infantil, primària i secundària i ajuden a assolir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i combatre la segregació escolar. Amb la vintena d’instituts escola que es crearan el curs vinent, la majoria implantant secundària a escoles fins ara de primària, n’hi haurà ara una vuitantena a Catalunya. El departament ha creat també la Xarxa d’Instituts Escola de Catalunya. Els primers es van crear el curs 2004-2005.
Fins ara els alumnes de l’escola Sallarés i Pla tenien com a centre de secundària prioritari l’institut Ribot i Serra. En menor mesura l’IES Les Termes o el nou institut Narcisa Freixas, a l’Eixample. No obstant, fa anys que l’institut Ribot i Serra camina cap a una major especialització en Formació Professional. De fet, Bargalló ha assegurat en línies generals que en grans ciutats la creació d’instituts escola ajudarà a “redistribuir l’oferta” i “oferir més formació professional”. És a dir, a mig termini, el Ribot i Serra deixarà de tenir ESO per centrar-se en FP com ja fa l’institut Castellarnau amb bons resultats. L’ESO quedarà al sud per l’institut Les Termes, el nou Narcisa Freixas i l’institut escola Sallarés i Pla.

Sant Quirze, Montcada, Terrassa i Sant Cugat

A més del Sallarés i Pla, al Vallès Occidental, es crearan quatre instituts escola el curs 2020-2021: 11 de setembre, a Sant Quirze, Mas Rampinyo, a Montcada i Reixac, Sala i Badrinas, a Terrassa, i Catalunya, a Sant Cugat.

Foto portada: una activitat a l’escola Sallarés i Pla. Foto: escola Sallarés i Pla.