Foto portada: la sortida de l'escola Sant Nicolau, aquesta tarda. Autor: J.d.A.

Potencien accions per pacificar els accessos a les escoles

L’Ajuntament ha actuat en una vintena d’accessos als centres educatius de la ciutat per millorar la seguretat des de l’any 2015. Les mesures inclouen implantar pilones o restrigir el trànsit en les hores d’entrada i sortida de l’escola, o la col·locació de semàfors. 

El consistori assegura que en el futur es potenciaran més accions, i per això es destinen més de 400.000 euros a consolidar entorns escolars segurs en el marc dels fons europeus que es rebran pel projecte de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI).

“Per avançar en seguretat, cal treballar alhora per una mobilitat on predominin els desplaçaments a peu o amb transport públic, de manera que s’eviti la concentració de cotxes als entorns escolars. En aquest camí, cal la implicació de tothom. Des de l’administració, cal donar facilitats per a aquest model i cal que les famílies, en alguns casos, introdueixin un canvi d’hàbits”, assegura el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga.

Des de fa mesos, s’ha restringit el trànsit a les hores d’entrada i sortida al carrer Jardí, al Centre, on hi ha el Sant Nicolau, Claret i Sagrada Família, i a l’entorn de l’escola Serra, al sud.
En el marc dels pressupostos participatius d’aquest any es durà a terme la pacificació del trànsit davant l’Escola Serra, a la Creu de Barberà, amb 100.000 euros. També s’ha previst una inversió similar per a l’accés entre l’escola Pau Casals i el CAP Can Rull.

Quines accions s’han fet i es faran?

Segons fonts municipals, les accions passen per col·locar pilons o illetes per evitar estacionaments a la vorera, protegir els passos de vianants, millorar la senyalització, instal·lar semàfors, l’habilitar reserves d’estacionament per a bus escolar i millorar els accessos o els itineraris per desplaçar-se al centre educatiu, entre altres mesures. A les escoles Jaume Viladoms, Creu Alta i Virolet, a Can Llong, s’han instal·lat aparcament per a bicicletes.

Ara per ara, s’estudia com millorar els accessos a l’Escola Pia i la Trama, al Centre, l’escola Samuntada, a l’entorn del Parc Taulí, i el Calvet d’Estrella, a Ca n’Oriac.

Foto portada: la sortida de l’escola Sant Nicolau, aquesta tarda. Autor: J.d.A.