Foto portada: tres dels alumnes que han participat al projecte. Autor: J.d.A.

Premien amb els guardons mSchools un treball sobre memòria històrica de l’IES Agustí Serra

L’alumnat del PFI (Programa de Formació i Inserció) de l’IES Agustí Serra de Sabadell ha rebut el primer premi dels guardons mSchools per un treball sobre la instal·lació de llambordes recordant els deportats de Sabadell als camps nazis. 

Els alumnes han fet una tasca de georeferenciació dels punts de la ciutat que tenen stolpersteine recordant els deportats sabadellencs als camps nazis, i des d’aquest diumenge la història de les germanes Masachs, que van morir a Orador de Glana l’any 1944. Els 28 alumnes del PFI de l’Agustí Serra han treballat coordinats per la professora Marta Garriga dins l’aplicació mòbil Mobile History Map per georeferenciar les llambordes en un mapa de Sabadell.
El treball ha estat reconegut pels mSchool Student Award 2018 amb el primer premi dels Mobile History Map. Es tracta d’un premis vinculats al Mobile World Congress de Barcelona. Garriga, la tutora del PFI, i una representació de l’alumnat s’han acostat aquest diumenge a la instal·lació de dues noves stolpersteine a la ciutat. En un moment donat, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, s’ha fet ressò del guardó i els alumnes han estat els encarregats de portar les llambordes fins el seu lloc mentre la docent ja pujava a través del seu mòbil aquests dos nous punts a l’aplicació.

Premi també per l’escola Floresta

En els mateixos premis, però a educació primària, ha resultat també escollit un altre projecte sabadellencs. En aquest cas, el projecte ‘Les masies de Sabadell. Arrels oblidades’, que ha dut a terme l’alumnat de l’escola Floresta, de Can Deu.

Foto portada: tres dels alumnes que han participat al projecte. Autor: J.d.A.