Foto portada: obres al Virolet, aquest matí. Autor: cedida.

Les obres d’algunes escoles fan tard; Ensenyament en culpa el 155

  • Les obres d’algunes escoles no acaben per l’inici de curs i s’allargaran uns dies. 
  • Ensenyament en culpa el govern espanyol per no licitar els contractes abans. 

Una vintena d’escoles catalanes han començat el curs escolar amb les obres d’estiu per acabar. Entre elles, a Sabadell, almenys l’escola Virolet que, a sobre, és l’única de primària a la ciutat amb tots els alumnes en barracons. 

Sorpresa desagradable per a la comunitat educativa de l’escola Virolet, a Can Llong, aquest matí, que s’han trobat les obres a mig acabar al centre. Per exemple, el pati estava poc practicable. És una de les 21 escoles catalanes en la mateixa situació.

L’ensenyament i el 155

El director dels Serveis Territorials, Jesús Viñas, ha reconegut els problemes aquest matí a Ràdio Sabadell, però n’ha responsabilitzat al govern espanyol i a l’aplicació de l’article 155.

“Quan vam entrar al càrrec el mes de juny vam trobar-nos que les obres no s’havien licitat i malgrat que hem corregut tot el que hem pogut, no hem arribat a temps. Demanem disculpes a les famílies afectades” ha assegurat.

Viñas ha concretat que ara mateix a Sabadell hi ha gairebé un miler d’alumnes que estudien en barracons. Hi ha dos centres sencers en barracons: l’escola Virolet a Can Llong i l’institut Arraona, al mateix barri. També, per exemple, hi ha barracons a l’Agustí Serra per fer un nou cicle formatiu, i a l’escola Espronceda.

Per la seva part, el regidor d’Educació, Joan Berlanga, s’ha pronunciat també a través de Twitter.

Foto portada: obres al Virolet, aquest matí. Autor: cedida.