Membres de la Comissió, al final de la manifestació. Autor: J.d.A.

Surten a concurs les obres per l’edifici de l’escola Virolet, a Can Llong

Les obres per construir l’edifici de l’escola Virolet, al barri de Can Llong i l’única de primària en barracons a la ciutat, surten finalment a concurs. Així ho ha fet públic el departament d’Educació. Tenen un pressupost de gairebé sis milions d’euros i un cop comencin hauran de durar un any i nou mesos. Les empreses interessades en presentar-se tindran temps fins el 8 de juliol. 

La licitació surt amb un pressupost de 4,88 milions sense IVA i de 5,9 milions amb IVA. Un cop s’adjudiquin les obres d’aquí uns mesos, els treballs haurien de començar amb un calendari de 21 mesos, un any i nou mesos. No hi ha previsió oficial però amb el calendari presentat, a no ser que l’empresa guanyadora introdueixi alguna millora, sembla difícil que el nou edifici estigui acabat abans de l’estiu de l’any 2022. La construcció serà per una escola de dues línies, i també s’inclou una obra per urbanitzar la zona del pati est contenint la pista esportiva.

Foto portada: l'escola Virolet, a Can Llong, aquest matí. El centre sí ha obert. Autor: J.d.A.
Un dels patits de l’escola, en la darrera nevada. Autor: J.d.A.

L’escola Virolet va obrir primer en les instal·lacions de l’escola Mas Boadella, a causa del creixement de població en edat escolar al barri de Can Llong, on fins aquell moment hi havia l’escola Can Llong i també Mas Boadella. Posteriorment va ocupar uns mòduls propers a l’escola Mas Boadella, al costat del parc d’Odessa. Aquest any sortirà del centre la primera promoció completa, que haurà fet des de P3 fins a sisè de primària, sempre en mòduls.

Pendent l’institut Arraona

A Can Llong queda pendent també la construcció de l’institut Arraona, en mòduls entre l’escola Can Llong i la via del tren. En aquest cas, la problemàtica és encara major, segons les famílies, ja que l’institut, que ja té els quatre cursos de secundària i batxillerat, necessita més espais.

ERC treu pit

Esquerra Republicana es congratula de la licitació. Els republicans governen a la Generalitat, i a Educació en concret, i van governar a Sabadell entre 2015 i 2019. “La licitació de l’escola Virolet ja és una realitat gràcies a l’acord amb Educació quan Esquerra Republicana formava part del govern de Sabadell. Des del Govern de Transformació 2015-2019, vam fer possible el que no havia pogut ser en més d’una dècada de governs del PSC: desencallar la construcció de l’escola Virolet i l’institut Arraona”, assegura el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

Foto portada: manifestació de les famílies del centre l’abril de 2020. Autor: J.d.A.