El castell de Can Feu, aquest dimarts

El castell de Can Feu ja és de titularitat municipal

El Castell de Can Feu i la zona verda que hi ha al voltant han passat de manera definitiva a ser municipals, un cop l’Ajuntament i la societat que n’era propietària han signat l’acta d’ocupació i pagament, tal com s’havia acordat en un conveni previ.

Aquest nou conveni signat estableix que s’expropia el Castell de Can Feu i la zona verda que l’envolta, amb la condició que estigui lliure de càrregues i d’ocupants. El preu de l’expropiació és de 24.798,07 euros, que equival a la xifra que l’antic propietari devia a l’Ajuntament per l’impagament de l’IBI de diversos anys.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha afirmat que “aquesta és una fita històrica, que tanca un procés que ha durat molts anys. A partir d’ara la ciutat es podrà fer càrrec de la conservació del Castell de Can Feu, complint així un compromís del Govern municipal”. “D’aquesta manera donem resposta a una reivindicació de veïns i entitats, que històricament han demanat de recuperar aquesta icona sabadellenca”, ha apuntat Serracant.
El Govern municipal està treballant per definir diversos usos per a l’edifici i ja hi ha una reserva de mig milió d’euros per fer una primera actuació als terrenys del voltant, que es destinaran a parc i zona verda. Tot i així l’Ajuntament explica que caldrà esperar que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acabin les obres que duen a terme a Can Feu per poder començar a actuar al nou parc.

Jornada de portes obertes

En els propers dies l’Ajuntament netejarà i adequarà l’entorn per poder dur a  terme d’aquí a unes setmanes una jornada de portes obertes perquè els sabadellencs puguin veure’n l’estat des de fora, ja que l’edifici no està en condicions per visitar-ne l’interior.

Foto portada: Torre del castell de Can Feu. Autor: David B.