Foto portada: fotograma de la pel·lícula 'Ocells de pas', projectada per escolars.

El cine animalista s’obre pas aquest cap de setmana

La primera Mostra de Cinema Animal de Sabadell va donar el seu tret de sortida dimarts, amb una projecció davant alumnes d’educació primària. Aquest dijous 240 alumnes participaran en una segona projecció de la pel·lícula. El gruix del programa es durà a terme divendres i dissabte als cinemes Imperial.

El programa es durà a terme bàsicament als cinemes Imperial. Divendres a la tarda es projectaran els curts finalistes. A més s’hi projectarà un reportatge sobre les entitats animalistes de la ciutat realitzat pels alumnes de la Casa d’Oficis del Vapor Llonch i dues pel·lícules: Live and let live (Viu i deixa viure) i Empatia.

Dissabte: entrega de premis

Dissabte, entre les 16 i les 24 hores, es lliuraran els premis dels curts guanyadors i es visualitzaran pel·lícules i curts relacionats amb el cinema animal. A partir de les 10 de la nit, el jurat comunicarà les dues obres guanyadores, una per cada categoria, lliurant els premis i el guardó. Els premis estan dotats de 2.000 euros cadascun. En total s’han presentat 51 produccions en total. Hi ha dues categories: ficció i documental.

El jurat està format per sis persones vinculades al món del cine o la protecció dels animals. El president del jurat és l’actor Unax Ugalde. També en formen part l’actor Nacho Guerreros, que farà el lliurament de premis, l’actriu Núria Gago, el veterinari Carlos Rodríguez, presentador del programa Como el perro y el gato a Onda Cero, el president de la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell, Narcís Sirvent, i la professora de l’ESDi Marianna de Nadal. El secretari del jurat és el regidor de Benestar Animal, Miquel Soler.

Activitats per a escolars

Alumnes de primària han vist la pel·lícula Ocells de pas, que posa en valor l’amistat, la superació dels límits i l’amor cap als éssers vius. La projecció del film ha anat acompanyada de material pedagògic

Benestar animal

L’objectiu de la Mostra de Cinema Animal és promoure les produccions de cine documental per contribuir a un canvi cultural a favor del benestar animal. En els darrers anys, Sabadell s’ha declarat en ple com a Ciutat lliure de maltractament animal, ha creat la Taula de Benestar Animal i ha aprovat una nova ordenança de benestar animal que les entitats del sector col·loquen com una de les més proteccionistes de l’Estat.

Foto portada: fotograma de la pel·lícula ‘Ocells de pas’, projectada per escolars.