Foto portada: manifestació reivindicativa, aquest dissabte. Autor: David B.

El Col·legi d’Advocats formarà el professorat de secundària contra la violència masclista

El Col·legi d’Advocats de Sabadell ha organitzat un curs pioner contra la violència de gènere adreçat principalment al professorat de secundària. L’entitat assegura que es tracta d’una formació pionera. 

El curs està obert al professorat de secundària, tot i que també està obert a la resta de professionals que tenen contacte amb aquesta realitat social. El curs comença el proper 13 de febrer i constarà de 15 hores de classes desenvolupades en cinc sessions (tots els dimarts). Està homologat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

L’objectiu és formar als docents de secundària que s’enfronten sovint a situacions de maltractament entre els seus alumnes, perquè sàpiguen aconsellar i acompanyar, i tinguin les eines necessàries per prevenir la violència masclista. Entre els professionals que impartiran el curs hi haurà magistrats, psicòlegs i policies. També consta de pràctiques.
S’impartiran classes sobre matèries tan diverses com ara identificació de conductes delictives, protocols d’actuació adequats a cada fet, eines i recursos per prevenir i detectar situacions de violència masclista, i l’ús de llenguatge integrador i d’igualtat.

Foto portada: manifestació reivindicativa, aquest dissabte. Autor: David B.