Plataforma hipoteca Sabadell

El govern municipal fa costat a la PAH Sabadell contra el BBVA

L’executiu municipal, format per Esquerra i la Crida, ha demanat al BBVA que deixi de desnonar a Sabadell. Ho fan el mateix dia que la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS) ha començat una campanya de mobilitzacions contra la segona entitat financera en presència a Catalunya.

La PAH Sabadell ha demanat al govern local que iniciï una campanya d’assenyalament a l’entitat financera, com el propi acord de govern marca. De moment, ho ha fet la Crida per Sabadell, una de les dues potes de l’executiu, però no el govern com a tal. Tot i així, el tinent d’alcalde d’Habitatge i el de Serveis Socials han fet un clar posicionament aquest dilluns.

Pel seu costat, el tinent d’alcalde d’Habitatge, Maties Serracant (Crida), manté que “és intolerable que encara hi hagi entitats financeres que desnonin famílies sense mirar de trobar solucions”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Serveis Socials, Gabriel Fernàndez (ERC), sosté que el BBVA s’ha d’adaptar als nous temps i a la llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica:

Treballar per una societat millor no és només patrocinar activitats socials, culturals o esportives, és complir amb les pròpies responsabilitats i, en primer lloc, amb les persones i amb el respecte al dret a un habitatge digne per a tothom”.

L’executiu municipal manté que el marc legal ha canviat i que ja és obligatori aplicar lloguers socials a totes les famílies en risc de vulnerabilitat. Així mateix, acusen l’entitat financera d’origen basc “d’insuficient col·laboració” per evitar desnonaments.

Segons ha explicat la portaveu de la PAH Deborah Serrano en els propers mesos hi ha una seixantena de desallotjaments previstos. La majoria són pisos ocupats, tot i que hi ha desallotjaments per impagament del lloguer o també hipotecaris, com el que hi havia previst però s’ha aturat per aquest mateix dimarts al barri de Torre-romeu.

Foto portada: una acció de la PAH al BBVA del carrer d’Alfons XIII. Autor: David B.