Renfe. Autor: David B.

El moviment veïnal denuncia la pujada del preu del transport

La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès critica la pujada del preu del transport, decretada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

A grans trets, el moviment veïnal denuncia que la pujada serà d’entre el 2 i el 2,5 per cent de mitjana, però demanen altres mesures per afrontar l’endeutament del sistema de transport públic (més info: ‘La T-10 de dues zones augmenta 50 cèntims‘). Consideren que la mobilitat és un dret “irrenunciable” i recorden que gravar més el transport públic i col·lectiu desincentiva a deixar el vehicle privat.

Així mateix lamenta que l’augment de la factura d’electricitat, aigua, gas, carburants, peatges i transport públic, o l’escàs increment de les pensions públiques no siguin mereixedores d’un gran indignació per part de partits polítics i entitats socials que, en canvi, sí la mostren “per reivindicacions de caràcter més polític”. “A més del contenciós Catalunya-Espanya, hi ha greus problemes de tipus social i econòmic que afecten directament als sectors més perjudicats de la societat”, recorda la Coordinadora.

Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès

La coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès aplega les federacions d’associacions de veïns de Sabadell, Cerdanyola, Barberà, Badia i Sant Quirze.

Foto portada: un tren a Sabadell Sud. Autor: J.d.A.