Joan Berlanga. Inici curs escolar. Autor: David B.

El nou curs escolar s’inicia amb més de 32.000 alumnes matriculats

El nou curs escolar que s’iniciarà el proper dimarts 12 de setembre comptarà amb el mateix nombre d’alumnes matriculats que el curs passat. S’inaugura sense perdre cap línia de P3 i baixant el ràtio amb una mitjana de 23,3 a 22,7 alumnes per classe.

Des de l’escola bressol fins a 4t d’ESO, 32.262 alumnes començaran les classes en els centres educatius de la ciutat. Les escoles bressol municipals acolliran 1.119 alumnes, educació infantil i primària 21.5552 i 9.591 als centres d’educació secundària obligatòria.

El regidor d’Educació, Joan Berlanga (UpC), ha explicat que “tot i estar lluny del marc econòmic que necessita l’àmbit educatiu, pel govern de Sabadell l’educació és una prioritat que es tradueix amb una inversió de 15 milions d’euros, el que representa un augment pressupostari d’un 17,3 per cent respecte al curs 2015-2016”.

Amb els diners que s’han destinat a educació, s’han dut a terme millores en les escoles bressol, com la incorporació d’aparells de climatització, la instal·lació d’una pista esportiva a l’Escola Virolet, la licitació del projecte de l’Escola de Música ampliant el Centre Cívic de Sant Oleguer.

També es consoliden i s’amplien algunes activitats com l’extensió de la formació artística de teatre, música i coral, suport a alumnes amb necessitats especials i es mantindran els cursos intensius d’anglès als barris socialment més desfavorits i continuarem amb la incorporació d’un auxiliar de conversa en anglès, un projecte que es va engegar el passat curs i que està funcionant molt bé”, segons ha apuntat Berlanga.

Com a novetat s’iniciaran uns programes de servei a la comunitat dins del Ciutat i Escola, on els joves podran col·laborar i donar suport amb entitats del tercer sector de la ciutat. Aquest curs hi ha hagut un increment per segon any consecutiu dels alumnes que aposten per l’escola pública, el nombre d’inscrits a l’escola  primària pública és del 62 per cent i d’un 38 per cent a la privada-concertada. A secundària un 52 per cent dels alumnes s’han matriculat a la pública i un 48 per cent a la privada-concertada.

Berlanga ha avançat que en breu presentaran el Pla per l’equitat i l’èxit educatiu, “un full de ruta a 10 anys vista on es prioritzen quines han de ser les polítiques educatives a nivell d’inversions, d’intervencions socioeducatives i com abordar com a conjunt de ciutat el fet educatiu”.

Foto portada: Joan Berlanga, aquest dijous en la presentació de l’inici curs escolar. Autor: David B